Stranice

nedjelja, 17. siječnja 2016.

Proverite zbog čega je baš ceo svet poludeo za japanskim omletom Tamagajoki

Poznato je da su jaja jedan od najboljih izbora koji možete da servirate za doručak sebi i svojoj porodici.


Tako ukusan, a tako lagan!

A ako volite omlet, onda jednostavno morate da proverite zbog čega je baš ceo svet poludeo za japanski omletom Tamagajoki. Ne brinite i deca će ga obožavati!

Sastojci:
- 5 jaja
- 1 kašičica ulja
- Kockica putera
- So
- Biber
- 4 kašike narendane ili sitno seckane šargarepe
- 4 kašike narendane ili sitno seckane tikvice
- 1 kašika seckanog crnog luka
- 1 kašika seckanog vlašca



Priprema:
Najpre očistite i narendajte povrće, a crni luk sitno iseckajte. Jaja umutite, a zatim ih procedite kroz kuhinjsku cediljku. Stavite u tiganj jednu kockicu putera a kad se rastopi dodajte ulje. Kada se dobro zagreje masnoća, sipajte jaja, a zatim im kada se blago prepeku, dodajte povrće i urolajte ih . Izvadite omlet i još ga urolajte u bambusovu prostirku kako bi se još lepše formirao. Isecite i služite.

Nema komentara:

Objavi komentar