Stranice

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Pripremite izvrnute lazanje – brz i ukusan ručak sa malo kalorija


Ovaj lagani ručak pripremit ćete s istim sastojcima koje koristite i za obične lazanje.
U osnovi su to tjestenina, rajčica i svježi sir.
Ali ovo jelo pripremit ćete puno brže jer ga nije potrebno slojevito oblikovati niti zapeći poput klasičnih lazanja.
Cijela porodica uživat će u nešto drugačijim, tzv. “izvrnutim lazanjama”.
Ovo niskokalorično jelo s malo masnoća ujedno je bogato vlaknima i pogodno za dijabetičare.
Uz izvrnute lazanje možete još poslužiti i kuhane brokule ili integralni kruh.
Recept je za 4 osobe, a predviđeno vrijeme pripreme je 25 minuta.

Sastojci:
  • 250 g tjestenine od cjelovitih žitarica (rotini ili fusilli)
  • 1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1glavica crvenog  luka, nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka, narezanih
  • 250 g šampinjona, narezanih
  • ½ čajne kacikice soli
  • ¼ čajne kasikice  svježe mljevenog bibera
  • 400 g rajčice, narezane
  • 8 šalica špinata
  • ½ čajne kasikice  mljevene crvene paprike
  • ¾ šalice polumasnog svježeg sira
  • začinsko bilje po želji

Priprema:
U velikom loncu pustite vodu da zakuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane mekana, 8 do 10 minuta. Ocijedite i stavite u veću posudu.
Za to vrijeme, zagrijte ulje na laganoj vatri u većoj tavi.
Dodajte luk i češnjak, popržite uz miješanje dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju, otprilike 3 minute. Dodajte šampinjone, sol i biberte pržite uz miješanje dok šampinjoni ne puste sok, 4 do 6 minuta.
Dodajte rajčice, špinat, mljevenu crvenu papriku i začinsko bilje po želji. Pojačajte temperaturu na srednje i kuhajte uz povremeno miješanje dok se špinat ne smežura, oko 4 minute.
Prelijte umak preko tjestenine i servirajte u 4 zdjelice. U svaku zdjelicu dodajte još i 3 jušne žlice polumasnog svježeg sira.
Izvrnute lazanje su spremne. Uživajte u ovom finom i niskokaloričnom obroku!


Nema komentara:

Objavi komentar