Stranice

utorak, 22. ožujka 2016.

Musaka od kiselog kupusa(RECEPT)

Potrebno:
750 g kiselog kupusa
80 g riže
8 žlica ulja
100 g luka
2 žlice koncentrata rajčice
400 g mljevenog mesa
100 g suhe slanine
2 žlice vegete
lovorov list
sol
papar
300 ml mlijeka
1 jaje

Priprema:
  • rižu operite i ostavite u vodi da se kratko namoči
  • na ulju popirjajte nasjeckani luk, slaninu i mljeveno meso
  • umiješajte rajčicu, lovorov list, vegetu, sol i papar
  • u veću vatrostalu posudu na dno stavite polovicu kupusa
  • rasporedite mljeveno meso i ocjeđenu rižu
  • prekrijte ostatkom kupusa
  • jaje izmiješajte sa mlijekom te sve prelijte
  • pecite pokriveno na 200°C oko 40-50 minuta dok riža i kupus nisu gotovi
  • servirati uz kuhani slani krumpir ili pire krumpir

Nema komentara:

Objavi komentar