Stranice

nedjelja, 20. ožujka 2016.

Savršen ručak za tili čas-ćufte od mešanog mesa I Tofu sir u sosu...(RECEPTI)

Vreme ručka se približilo, a vi još niste smislili čime ćete obradovati ukućane. Za kratko vreme možete spremiti ćufte od mešanog mesa ili tofu sir u sosu...

Za 4 osobe potrebno je: 4 pileća bela mesa isečena na kocke, jedna crvena i jedna žuta paprika iseckane na trake, kašika meda, 3,5 dl soka od narandže, 400 g brokolija iseckanog na buketiće, 2 grančice celera, 2 seckane šargarepe, 0,5 dl soka od limuna, 1 kašika skrobnog brašna, ulje, so
U velikom tiganju zagrejte četiri kašike ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte pileće meso, malo posolite i pržite 5-7 minuta, dok sa svih strana ne porumeni. Zatim dodajte crni luk, crvenu i žutu papriku i seckani celer. Dinstajte sve zajedno još pet minuta. U činiji pomešajte med, sok od narandže i limuna, pa prelijte preko mesa. Dodajte brokoli i šargarepe i kuvajte 10-15 minuta. U manjoj činiji rastvorite skrobno brašno sa malo hladne vode, sipajte u tiganj, promešajte i kuvajte dok sos ne postane gust. Poslužite sa kuvanim pirinčem.

Ćufte od mešanog mesa
Za 4 osobe potrebno je : 500 g mešanog mlevenog mesa, 60 g prezle, 1 kašika suvog začina, 2 kašike brašna, 5 dl goveđe supe, 1 glavica crnog luka, 1 jaje , ulje, biber  
   U činiji pomešajte mleveno meso sa prezlom, pola kašike začina, seckanim crnim lukom i jajetom. Dobro umesite i potom oblikujte 20 ćufti približno jednake veličine. U dubokom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi i kratko ispržite ćufte dok ne porumene. Potom pospite brašnom i promešajte, pa prelijte supom, dodajte preostali začin i malo bibera. Poklopite i ostavite da se krčka oko 30 minuta na umerenoj temperaturi. Poslužite uz pire sa krem-sirom.
Tofu sir u sosu

Za 4 osobe potrebno je: *500 g tofu sira narezanog na velike kocke, 250 g iseckanog crnog luka, 250 g očišćenih šargarepa narezanih na kolutove, 500 g očišćenih šampinjona isečenih na četvrtine, 4 kašike paradajz sosa, 1,2 dl crnog vina, 7,5 dl supe od povrća, čen belog luka, grančica timijana, 2 kašike kukuruznog skroba, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber...U teflon tiganju zagrejte 2 kašike ulja na jakoj temperaturi i kratko propržite tofu dok ne porumeni. Potom izvadite i ostavite da se isecedi na papirnoj salveti. U šerpi zagrejte ostatak ulja, dodajte crni luk i pržite na umerenoj temperaturi dok ne omekša. Potom dodajte šargarepe, dinstajte još 5-7 minuta, pa umešajte šampinjone, paradajz sos, crno vino, supu, beli luk i prženi tofu. Posolite i pobiberite, dodajte timijan i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi 35-40 minuta. U manjoj činiji pomešajte skrob sa 2 kašike vode, sipajte u šerpu i promešajte. Kuvajte dok sos ne postane gust. Poslužite toplo.
izvor:(novosti.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar