četvrtak, 10. prosinca 2015.

Jabukovo sirće i zdravlje

Istraživačkim radom neki istraživači su ustanovili da je  optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku jednog dana rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj, prethodno prokuhanoj vodi, uz dodatak dvije kašike meda.

 Ovaj,može se nazvati,eliksir pomaže kod neuredne probave,kod bolesti grla, slabe cirkulacije i razmjene materija u organizmu. Preporućuje se i kod bolesti bubrega,srca i krvnih sudova. Ovaj eliksir može se isprobati i u povećanju plodnosti - kao kod ljudi tako i kod životinja jer su neki već spomenuli da pomaže i u lijećenju noćnog mokrenja kod djece se ovaj eliksir pokao kao učinkovit. Dokazano je i da jabukovo sirće snižava povišeni krvni pritisak te da je odličan za održavanje vitkog tijela.

U svojstvu obloga ili sredstva za utrljavanje, jabukovo sirće se također primjenjuje kod proširenih vena; u kombinaciji sa unutrašnjom upotrebom sirćeta, prelaskom na zdraviju ishranu i čišćenjem organizma, postižu se dobri rezultati.

Na isti način, jabukovo sirće olakšava i neke reumatske bolesti i otklanja osjećaj stalnog umora, na koji se žali sve više ljudi. Ako ste sa svojim ljekarom isključili druge uzroke, a osjećate slabost, pospanost, grčenje i bolove u mišićima, vjerovatno vam samo nedostaje kalijum; terapija sa jabukovim sirćetom daće ubrzo odlične rezultate.Kod svraba na koži preporučuje se spoljna upotreba razblaženog sirćeta. U ishrani onih koji se troše tj.fizički su aktivni, jabukovo sirće i njegova kombinacija sa medom trebalo bi da zauzmu važno mjesto. Ovo sirće je prebogato kalijumom, a on utiče na rad mišića i nerava, a učestvuje i u biohemijskim procesima na ćelijskom nivou.
Zatim ako imate glavobolju,rješenje je opet kod sirćeta i to tako što ćete uzeti dvije kašike meda i dvije kašike sirćeta dobro pomiješati sa čašom vode i popiti.Zato ne izbjegavajte sirće ono je zdravo i treba ga koristiti.

Nema komentara:

Objavi komentar