subota, 19. ožujka 2016.

Kako da zaustavite suze, štucanje, kijanje….?

Ljudski organizam je potpuno fantastična, ali kompleksna celina koja funkcioniše na određeni način. Iako neke radnje naizgled ne možemo kontrolisati, postoje određene „cake” pomoću kojih bez problema možemo zaustaviti kijanje, štucanje ili suze.

Skeptični ste? Probajte ovo
KAKO DA OTPUŠITE NOS
Pritisnite kažiprstom tačku između obrva. U isto vreme jezikom pritiskajte nepce. Istresite nos, a zatim nastavite normalno da dišete.

ZAUSTAVITE ŠTUCANJE
Popijte malo vode, a u isto vreme zapušite uši. Još uvek štucate? Probajte sledeći trik: Isplazite jezik i pritisnite ga na vrhu. Ova tehnika stimuliše nerve i mobiliše dijafragmu.ZAUSTAVITE SUZE
Gledajte gore i zaustavite dah. Zatim vrlo polako izdišite. Suze takođe možete zaustaviti ako nosnu kost pritisnete palcem i kažiprstom. Ovaj postupak ometa protok suza u suznom kanalu. Impresivno, zar ne?
ZAUSTAVITE ILI PODSTAKNITE KIJANJE

Želite da podstaknete kijanje? Pogledajte direktno u sunce. Ukoliko hoćete da zaustavite kijanje, jednostavno palcem i kažiprsom pritisnite nosnu kost, a jezikom zagolicajte nepce.

Nikola Tesla: 9 velikih mudrosti o životu, snazi uma i napretku

1. Naše vrline i naši promašaji su neodvojivi, kao sila i materija. Kada se odvoje, nema više čoveka.
2. Neka budućnost kaže istinu, procenite svakoga čoveka prema njegovom radu i zaslugama. Sadašnjost je njihova, ali budućnost je moja, za koju sam tako naporno radio.

3. Čovek mora da vežba umerenost i nadzor svojih čula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako održao sebe mladim u telu i razumu. Suzdržavanje mi nije uvek bilo po ukusu, ali su moja iskustva velika nagrada.
4. Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti.
5. Učio sam mnoge jezike, proučavao literature i umetnost proveo svoje najbolje godine u bibliotekama čitajući sve što bi mi došlo pod ruku i osetio sam da sam traćio vreme, ali ubrzo sam shvatio da je to bilo najbolje što sam ikada učinio.
6. Od svih "sila trenja", ona koja najviše usporava ljudski napredak je neznanje, ono što Buda naziva "najveće zlo u svetu".
7. Najvažniji produkt stvaralačkog uma je izum. Njegov krajnji cilj je ovladavanje uma prirodom i iskorišćavanje njezinih sila za potrebe čovečanstva.

8. Ako pokušam da nastavim da prekinem tok misli, osećam pravu duhovnu mučninu, nehotice tada prelazim na drugi posao, iznenađen svežinom uma i lakoćom kojom svladavam prepreke koje su mi pre kvarile račune. I redovno nalazim odgovore na teška pitanja uz najmanji napor.

9. Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.
Izvor: BIZLife

4 BILJNA RECEPTA ZA LIJEČENJE KAPILARA I VENA!

Vidljive, popucale kapilare, vidljive vene, bolne, otečene noge – problemi su većine žena. Prvenstveno je to estetski problem za svaku od nas, no, ipak, to je znak da su nam krvne žile oslabjele, koliko zbog vanjskih čimbenika, toliko i zbog unutarnjih.
Dosta sam istraživala, nisam pronašla neki određeni uzrok, rekla bih da je to problem sličan celulitu – kod svake žene drugačiji su uzroci. Ustvari, ne poznam ženu koja nema popucale kapilare po nogama. Kod mene je taj problem prisutan 20-ak godina, pratim što se događa, i vidim da se ne šire brzo, ali se šire i to se pojačalo kad sam zbog posla 3 mjeseca stajala i hodala u nekakvim medicinskim natikačama, za koje čisto sumnjam da su dobre.

Stajanje, sjedenje i neudobna obuća s previsokom ili preniskom petom samo će ubrzati proces pucanja kapilara. Trudnoća također, kod mene je sve započelo tokom druge trudnoće, kad sam morala strogo mirovati. Vjerujem da je prehrana presudna, dovoljno proteina životinjskog porijekla i dovoljno C-vitamina, spriječit će slabljenje stjenki.
Također što manje šećera i transmasnih kiselina, koji u tijelu izazivaju upalne procese, koji na indirektan način oslabljuju stjenke kapilara. Ovim pripravcima pomoći ćete si sigurno i ublažiti problem.
Divlji kesten, onaj koji raste kao ukrasno drvo u parkovima, sastojak je koji vam treba. Namjeravate li izraditi ove pripravke, krenite u branje.
Donosim vam 4 recepta za liječenje kapilara i vena:
Tinktura za kapilare i vene
Sastojci:
– 10 plodova divljeg kestena, bez kore
– 1⁄2 l domaće rakije
Priprema:
Kestene oguliti, usitniti i staviti u staklenku, uliti rakiju. Dobro zatvoriti i ostaviti na toplom (ali ne pretoplom) mjestu 3 tjedna. Povremeno promiješati. Nakon 3 tjedna procijediti kroz gazu, čuvati u tamnoj bočici. Koristi se izvana, u kombinaciji s nevenovom masti. Uskoro ide i recept za melem za vene, koji će biti jednostavniji za upotrebu.Alkoholna iscrpina (ekstrakt) za kapilare i venekestentinktura
Alkoholna iscrpina (ekstrakt) za kapilare i vene
Sastojci:
– 12 plodova divljeg kestena, s korom
– 2-3 dl domaće rakije
Priprema:
Kestene usitniti, za to vam mogu poslužiti kliješta ili bat za meso. Usitnjene kestene staviti u staklenku i uliti rakiju. Dobro zatvoriti i ostaviti 6 tjedana na topom mjestu. Povremeno promiješati. Procijediti i uliti u tamnu bočicu. Iscrpina se može piti u obliku kapi, u čaju ili vodi, no, može nadražiti stjenku želuca, pa ju je najbolje piti poslije jela. Ako imate osjetljiv želudac, ne biste trebali piti takve pripravke. Osobno volim iscrpine, radije ih pijem u obliku kapi, nego da svaki dan kuham čaj.kestenekstrakt
Melem za vene
Sastojci:
– 5 žličica lanolina
– 2 žličice ekstrakta kestena
– 2 žličice tinkture od kestena
– 3 žličice macerata kantariona ili nevena
– 2 g pčelinjeg voskamelemsas
Priprema:U usku visoku posudicu stavite lanolin. Dodavajte ekstrakt pa tinkturu postepeno, po pola žličice i miješajte drškom kuhače tako dugo dok se ne povežu sastojci. Povezivanje sastojaka ide polako, treba strpljenja kod miješanja. Otopite vosak u maceratu na vrlo niskoj temperaturi, dodajte smjesu lanolina i tinkture. Zagrijavajte i miješajte dok se sastojci ne povežu. Ja sam koristila mali mikser za kapućino. Melem ulijte u posudicu, pričekajte da se ohladi i zatvorite.
Koristite melem jedanput dnevno. Nanesite ga u tankom sloju i lagano umasirajte pokretima u smjeru srca. Melem čuvajte na sobnoj temperaturi.melem

Tonik za vene
Sastojci:
– 40 ml tinkture kestena
– 40 ml ekstrakta kestena
– 10 kapi eteričnog ulja ružmarina – za bolju cirkulaciju
Priprema:

Ulijte sastojke u bočicu sa raspršivačem i dobro protresite.

Kako da napravite surutku s limunom: napitak za jači imunitet i čišćenje jetre

Surutka sa limunom se koristi za poboljšanje varenja, reguliše holesterol i eliminiše stres...

Surutka, nusproizvod koji nastaje prilikom pripremanja sira bogat je mlečnom kiselinom i enzimima, ali i visokovrednim belančevinama, vitaminima (B6, B2, B12, K, C), mineralima (kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor), amino-kiselinama, a pored toga ima nisku kaloričnu vrednost.

Vekovima se koristi kao sredstvo za podsticanje apetita i poboljšanje varenja, a savremena nauka dokazala je da, osim toga, sprečava pojavu hipertenzije, moždanog i srčanog udara, reguliše holesterol, povećava mišićnu masu, prevenira osteoporozu, jača imunitet, elimiše stres, obezbeđuje organizmu visok nivo energije.
Surutka u prahu se dobija industrijskom preradom mleka i ne može da konkuriše domaćoj surutki.
Kako se pravi surutka:
  • Prokuvati litar mleka i dok je još vrelo, dodati sok od jednog limuna.
  • Ostaviti da odstoji neko vreme, dok se ne odvoji providna zelenkasta tečnost (surutka) koju treba presuti u flašu i odložiti u frižider.
  • Ono što preostane jeste ukusan, mladi domaći "rikota" sir.
Uzima se jedna manja ili veća kašika surutke i stavlja se u 2 dl vode (jedna čaša) i pije se uz svako jelo. Ovo će naročito pomoći osobama koje su sklone gorušici.

Surutka za detoks
Jetra je jedini organ u ljudskom telu koji ima moć regeneracije, a ima ključnu ulogu u preradi hrane i detoksikaciji organizma.
Da bi surutka pomogla obnavljanje oštećene jetre, potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti od pola litra do litar ove tečnosti. Poželjno je izbegavati masnu hranu, alkoholna pića, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.
Surutka se, takođe, preporučuje osobama koji žele da se oslobode viška kilograma, jer pruža osećaj sitosti podstičući lučenje hormona koji utiče na smanjenje apetita.
Još početkom prošlog veka, evropska elita odlazila je u švajcarske banje, gde su se, osim termalnim vodama, zdravstveni problemi lečili i surutkom - i to problemi od opstipacije i gojaznosti, preko hormonalnih poremecaja i ateroskleroze, do oboljenja jetre i gušterače.

Ova terapija potom je pala u zaborav, da bi je naučna istraživanja sprovedena pre desetak godina ponovo vratila u žižu interesovanja. Brojne studije o belančevinama iz surutke potvrđuju njihov potencijal u jačanju imuniteta, sprečavaju nastanak karcinoma, kao i ozbiljnih imunoloških poremećaja izazvanih HIV virusom.
Istraživanja na Bostonskom univerzitetu pokazala su da surutka kao lek može da spreči bolest osteoporozu, jer ona nadoknađuje belančevine čiji nedostatak dovodi do poroznosti kostiju.

Hljeb sa surutkom
  • pomešati četiri šolje surutke
  • po dve šolje integralnog i belog brašna
  • šolju pšenične prekrupe
  • dve kašičice šečera
  • kašičicu kvasca u prahu
  • umesiti testo i pustiti da odstoji dva sata
  • premesiti i peći pola sata na 200 stepeni
Izvor: Magičnobilje

Recepti indijske kuhinje-Samose,Dal od leblebija,Gađar alva/ (RECEPTI)

Indijska kuhinja preporučuje ovaj ukusni desert nakon glavnog jela:Gađar alva


Sipajte u šerpu 2 i po šolje bademovog mleka i 2 i po šolje rendane šargarepe. Zagrevajte do ključanja, a potom kuvajte 15 minuta uz mešanje. Dodajte 6 kašika šećera od šećerne trske i 2 kašike maslaca. Nakon što šargarepa upije mleko, dodajte 1/2 šolje suvog grožđa, malo šafrana, 8-10 seckanih indijskih oraha i isto toliko seckanih pistaća. Promešajte i kuvajte oko 3 minuta. Služite mlako ili ohlađeno u frižideru.


Samose recept iz Indije
Još jedan izvanredan recept koji nam nudi indijska kuhinja, evo kako se pravi:
Pomešajte 1 šolju brašna i 2 kašike biljnog ulja. Kad se smesa ujednači, dodajte 2 kašike vode i umesite testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a u međuvremenu na 3 kašike maslinovog ulja 1 minut dinstajte 1/2 kašike seckanog đumbirovog korena, 1/2 kašike mlevenog belog luka, malo korijandera i 2 sitno iseckane ljute papričice. Dodajte 1 sitno seckani crni luk, 1/2 kašike kurkume, sok od 1/2 limuna, 1/2 kašike mlevene ljute paprike i malo soli.
Dinstajte 2 minuta i dodajte 2 kuvana krompira, izgnječite ih i dobro promešajte smesu. Testo podelite na 10 delova i punite ih smesom. Pecite dok testo ne porumeni.



Dal od leblebija
U šerpu sipajte 2 šolje vode. Dodajte 200 g leblebija, 1/3 šolje seckanog crnog luka, 1/3 šolje seckanog paradajza, 1 kašiku kurkume u prahu i 2 sitno iseckane ljute papričice. Kuvajte oko 15 minuta, dok leblebije ne omekšaju. Dodajte još 1 solju vode ili više ako želite redu čorbu. U međuvremenu, na 2 kašike maslinovog ulja izdinstajte 1 kašiku semena kima, 5 čenova belog luka i malo mlevene ljute paprike. Dodajte u čorbu i ostavite da odstoji poklopljeno nekoliko minuta. Potom pospite seckanim listovima korijandera.


IZVOR:dijetamesecevemene

Lepi Jova – izdržljiva biljka koja nagradjuje jarkim cvetovima

Lepi Jova, latinski naziv (Impatiens) je atraktivna biljka koja cveta belim, pink, crvenim ili ljubičastim cvetovima. Posebno su interesantne sorte sa šarenim cvetovima. Iako je na prvi pogled nežna i krhka biljka, ovo cveće je optimalno za početnike, jer može da podnese i nepovoljnije uslove gajenja. Drugi nazivi ove biljke su: vodenika, Lepa Liza, Pištika, Nedirak…

Razmnožavanje iz semena

Lepi Jova se seje se u januaru, za šta je preporučljiv supstrat, odnosno mešavina baštenske zemlje, stajnjaka i peska. Seme nemojte zakopavati, odnosno pokrivati zemljom. Ako je na temperaturi izmedju 22 i 24 stepena, proklijaće za 3 do 5 dana.
Kada se pojave stablašca i kotiledoni, potrebno je smanjiti vlagu i zalivati mlade biljke tek kada se supstrat prosuši što je važno da bi se biljke dobro ukorenile.
Održavanje i nega rasada podrazumeva da obezbedite cirkulaciju vazduha, jer to smanjuje vlagu i preventivno deluje protiv nekih bolesti i napada lišajeva i gljivica, zatim redovnu prihranu i zaštitu.
Cena semena Lepog Jove nije visoka . Kesicu semena možete kupiti i za par stotina dinara.
Vrsta Spellbound se razmnožava reznicama.

Kada se sadi Lepi Jova?

Od sejanja pa do rasađivanja Lepog Jove treba da prodje oko mesec dana. Par dana pre rasađivanja, preporučuje se da se uradi zaštita preparatima: Previkur N ili BevikurN , najbolje uz zalivanje. Rasađivanje može da krene kada se formiraju prva dva prava lista, najbolje u saksije prečnika 10 cm.
Dalje gajenje i prehrana: Lepi Jova se prihranjuje uz svako drugo zalivanje. Koristite gnojivo koje ne sadrži fosfor. Izmedju dva zalivanja, strpljivo sačekajte da se zemlja prosuši. Dok se ne pojave prvi cvetovi, moraćete da sačekate još 5 do 6 sedmica.

Temperatura: Ako Lepog Jovu držimo na temperaturama većim od 16 stepeni, cvetanje i rast će biti intenzivniji, ali temperature veće od 30 C će ga usporiti.
Zimi je dobro da Lepi Jova bude u zatvorenoj prostoriji. Napolje se opet može izneti u aprilu nakon što prodje opasnost od mrazeva.Za Lepog Jovu pogodan je uzgoj u saksiji, žardinjerama ili u bašti, sa dobro propusnom zemljom. Odgovara mu senka i zato biljku nemojte izlagati direktnim sunčevim zracima – Lepi Jova može biti izložen Suncu tek 4 sata izjutra.
Ako se javi opadanje listova, to je možda znak da Lepi Jova nema dovoljno svetlosti ili da ste pak preterali sa zalivanjem.Pošto je ova biljka sama po sebi vodenasta, važno je ne preterati sa zalivanjem jer će se koren oštetiti i početi da truli. Umereno zalivanje jednom nedeljno će biti dovoljno.
Kada dostigne visinu od oko pola metra, možete malo zakidati vrhove, da biste podstakli grananje i bujnost. Na ovaj način, Lepi Jova će ostati manjeg rasta ali konstantno će biti u cvatu.

Dve osnovne vrste Lepog Jove

Prvoj gupi pripadaju vrste polegljivog rasta koje se snažno granaju ali ne rastu mnogo u visinu. Drugu grupu čine biljke uspravnog rasta, koje obično dostignu visinu od oko pola metra.

Obično se sade po dve biljke u jednu saksiju ili u žardinjeru. Lepi jova se inače ne orezuje, ali kada se leti neke grančice osuše – bilo bi dobro da se uklone.    izvor:cvecarstvo.com

četvrtak, 17. ožujka 2016.

NAJBOLJE CVIJEĆE ZA SADNJU U PROLJEĆE

Proljeće je za mnoge najljepše godišnje doba. Vrijeme je toplije poslije duge i hladne zime. Drveće pupa a rano proljećno cvijeće cvjeta u živopisnim bojama. Nikad nije kasno da počnete saditi cvijeće u vašem vrtu kako bi uživali u njemu u kasno proljeće ili ljeto.


Kada je najbolje vrijeme za sadnju?

Ne postoji određeni datum kad morate da sadite cvijeće. Sadnja cvijeća isključivo zavisi od vremenskih uslova i vrste biljke. Neki ljubitelji cvijeća već sa prvim zracima sunca počinju da sade cvijeće, što je pogrešno. Neke biljke neće preživjeti povremene mrazove koji se javljaju u rano proljeće.Sadite biljke nakon što prestanu mrazevi. Biljke koje se presađuju s mjesta na mjesto mogu se presaditi čim vlažnost zemlje to dopusti i kad se zemlja odmrzne. Gomolji se mogu saditi čim temperatura zemlje pređe 5 stepeni Celzijusa.

Najbolje cvejtnice za sadnju

Ukoliko želite da vam vrt već sa februarom procvjeta sadite biljke koje će vam cvjetati dugi niz godina npr. tulipane. Isto tako neke biljke koje posadite u proljeće daće vašem vrtu živopisnost boja u jesen.Pazite kad kupujete sjeme ili gomolje da je proizvedeno iste sezone kada ćete ga i saditi. Sadite poslije zadnjeg mraza. Sadite u zemlju koja je dobro drenirana i sa dosta komposta. Kada sadite pazite na preporučenu dubinu sadnje. Dobro zalijte poslije sadnje.Cvijeće koje sadite dolazi u mnogo različitih varijacija. Pored vrste, cvijeće se razlikuje i po boji, obliku lišća, visini… Probajte neke od ovih vrsta:
  • Begonije – rastu na zasjenjenim mjestima, ako želite da biljke rano procvjetaju sadite ih u zatvorenom prostoru početkom marta.
  • Dalije – predivne visoke biljke, koja svakom vrtu daju neku vrstu drame. Cvjetaju čitavo ljeto do prvih mrazeva.
  • Gladiole – kada usljed velikih vrućina sve ostale biljke se uspavaju, gladiole će vas oduševiti svojim rozdovima cvjetova.Pored sezonskog cvijeća, koje smo iznad spomenuli, u vrt možete  posaditi i neko višegodišnje kojem ćete se oduševljavati iz godine u godinu.
    • Plamenac – sadite u dobro dernirano tlo, koje je u polasjeni.
    • Lažni ljiljan ili Hemerocallis – cvijeće koje voli vlažno tlo.
    • Clematis – je puzavica, obožava sunčane pozicije, dolazi u više boja.Najbolje mahunarke za sadnju u proljeće
      •  Antirrhinum kod nas poznatija kao zijevalica – pregršt cvjetova. Kako bi biljka što duže cvjetala odsjecite stare cvjetove.
      • Cosmos ili vrenica – je porodica u koju spadaju suncokreti, krasuljak. Sadi se u jesen ali rasađuje u proljeće.
      • Verbena – javlja se u dva oblika kao žbun ili kao puzavica, dobro podnose vrućine.Prije sadnje cvijeća dobro proučite kako cvjeta, kad cvjeta, voli li hlad ili sunce, kako podnosi sušu… na osnovu svega toga izradite plan sadnje. ..

Misli za sreću: Pozitivne riječi privlače dobre stvari u životu..

Stigla je hrpa računa, a već ste pod ovrhom i nemate pojma odakle namiriti novac? Prvo što ćete vjerojatno izgovoriti je gomila negativnih riječi: “Katastrofa, užas, nemam pojma što ću, neću se nikad izvući iz ove situacije…” te tako svojim riječima i mislima ponavljate obrazac zbog kojeg ste i zapeli u toj situaciji.

– Umjesto toga pokušajte pozitivnim afirmacijama kako biste se otvorili za to da vam se dogodi i nešto pozitivno – kaže Ornela Šare, učiteljica autogenog treninga i voditeljica radionica Heal Your Life, jedinih u Hrvatskoj s licencijom Louise Hay, autorice brojnih self-help vodiča koja je među prvima počela pisati o tome kako svojim mislima, riječima i ponašanjem utječemo na život.
– Umjesto stalnog ponavljanja negativnih misli i riječi u situaciji kada prijeti ovrha, na primjer, recite si: ‘Ja s ljubavlju i veseljem plaćam sve svoje račune na vrijeme’, čime se otvarate za mogućnost da bude tako. Jer ako smo stalno negativni i kukamo, time prizivamo u život još više problema koje već imamo te se tako zapravo vrtimo u krug. Kad promijenimo svoje misli i riječi koje izgovaramo, energetski čistimo prostor oko sebe i otvaramo put da u naš život uđe ono što trebamo – pojašnjava naša sugovornica. Jednostavno, kad promijenimo misli, okružuje nas pozivitna energija koja privlači pozitivno.

– Pritom nije stvar u tome da sami sebe moramo uvjeravati u to da ćemo imati novca ili da ga imamo niti se baviti time kako ćemo doći do novca kojim platiti račune. Treba samo afirmirati, odnosno bez razmišljanja prihvatiti tu ideju da imamo i pustiti da vidimo što će se dogoditi – dodaje Šare. Na primjer, ako želite na neko lijepo krstarenje, puno je bolje afirmirati i vizualizirati kako se sunčate na palubi broda uz veličanstven pogled na pučinu nego dati se u razmišljanje o tome kako osigurati novac jer ćete, razmišljajući o tome treba li uzeti od ušteđevine za nešto drugo, platiti na kartice na rate koje će vas dugo teretiti, dići kredit ili posuditi, samo zakomplicirati stvari te se baviti time zašto nije moguće da otputujete.
– Ne morate pronaći put do cilja, samo vizualizirajte i uživajte, no ne tako da kažete: ‘Otputovat ću i uživat ću’ nego ‘Putujem i uživam’, kao da se to već sada događa. Ponavljajte sami sebi da putujete s partnerom ili da s djecom uživate u suncu i upoznavanju novih predjela i, ako je to dobro za vas, to će se i ostvariti – kaže Ornela Šare.
Postoje situacije koje iz nekog razloga nisu dobre za nas i tada će se sigurno dogoditi nešto zbog čega se ono što želimo neće ostvariti. No ako razmislimo o tome, tada obično možemo i prepoznati zašto je to tako.
– Jasno mi je da je teško uvjeriti ljude u to kad ostanu bez posla, bez plaće ili samohranu majku dvoje djece koja jedva krpa kraj s krajem jer i sama susrećem ljude u takvim situacijama, no ne trebate mijenjati ništa osim obrasca ponašanja i to ništa ne stoji pa vrijedi probati – poručuje Ornela Šare.

Do velike promjene može doći i ako pozitivnim afirmacijama počnemo dan: umjesto da krenemo mrzovoljno ili samo u žurbi da ne zakasnimo, recimo si u zrcalu: “Divan/na si danas i čeka te lijep dan”, zaključuje.
Komplimenti su darovi blagostanja, primite ih
Većina ljudi želi biti bogata, ali još nisu spremni prihvatiti ni kompliment, nego odmah prelaze u samokritičnost. Komplimenti su darovi blagostanja, naučite ih primati s ljubavlju i zahvalnošću, kaže Ornela Šare.
Zahvalite na komplimentu i potvrdite ga time što ćete reći da se i osjećate dobro ili lijepo.
– Što više komplimenata dajete, naravno, ako to uistinu mislite, ili ih primate sa zahvalnošću, to ćete više osloboditi energiju primanja i davanja u životu – dodaje Šare.
Prihvaćanjem nedaća privlačite dobar ishod
Kad se dogodi nešto loše, možemo se ljutiti, biti bijesni, širiti oko sebe negativnu energiju i okrivljavati druge za to, no to će nam se vratiti, upozorava učiteljica životnih promjena.
S druge strane, ako shvatite da ste sami odgovorni za razvoj situacije i prihvatite to što se događa, otvoreni za to da se iz svega u konačnici izrodi i nešto pozitivno, i to očekujete, oko sebe ćete širiti pozitivnu energiju. Ljudi oko vas često će učiniti sve što mogu da se stvari riješe pozitivno za vas a da se posebno ne trudimo oko toga, kaže Ornela Šare.
Afirmacije Louise Hay za uspješan život:
Ja zaslužujem najbolje i prihvaćam ga sada
Sve što dotaknem pretvara se u uspjeh
Ja sam magnet za novac
Privlačim bogatstvo svake vrste
Zlatne prilike svuda su oko mene i ja ih uzimam
Moji prihodi se neprestano povećavaju
Financijski sam stabilna te imam za sve svoje želje i potrebe
Imam posao koji me ispunjava i donosi mi obilje
Svaki dan osjećam se sve bolje i svaka stanica moga tijela zrači zdravljem
Uspješno komuniciram sa svojom djecom te ona izrastaju u sretne osobe, zadovoljne sobom
Uspješno balansiram između obveza te ih ispunjavam s veseljem i na vrijeme
Uspješno sam obavila razgovor za posao i dobila sam priliku da se dokažem
Sve je dobro u mom svijetu
Dobivam svu pomoć koja mi je potrebna da uspijem u projektu
Afirmacije se zapisuju ili izgovaraju jer ih podsvijest tako vidi i čuje
Afirmacija je svaka naša misao i izgovorena riječ, dobra ili ne, koju kreiramo u sebi i kojom, htjeli ili ne, privlačimo iskustva u svoj život.

U svijetu duhovnosti djeluje zakon privlačenja i slično privlači slično. Tako našu svijest o blagostanju ne određuje novac koji imamo nego je zarada određena našom sviješću o blagostanju, napominje Ornela Šare.
– Ako se možemo zamisliti u većem blagostanju, sve više i više blagostanja i obilja dolazit će u naše živote. Istina je da u životu nosimo i dio karmičkog tereta na koji ne možemo bitno utjecati. Ipak, svojim mislima, riječima i ponašanjem često možemo riješiti brojne probleme, bilo da je riječ o zdravlju, poslu, odnosima s partnerom, novcu ili nečem drugom – kaže naša sugovornica. Dodaje kako afirmacije za bilo koje područje života možemo kreirati sami, a dobro ih je izgovarati naglas pred zrcalom ili pisati na papir jer tako ih naša podsvijest čuje i vidi. Možemo ih ponavljati i u sebi tijekom dana, i to što češće. Bitno je da govorimo i pišemo u sadašnjem trenutku, kao da smo ono što želimo već ostvarili i da to činimo svakodnevno, odnosno – što češće.

Recepti indijske kuhinje koje morate probati-Kako se pravi Birjani (RECEPT)

Kako se pravi Birjani

Piletina na indijski način je pravi specijalitet, evo kako da je napravite
Uvaljajte 500 g seckanog pilećeg belog mesa u 2 kašike čilija i pola kašike kurkume. Ostavite da odstoji pola sata. U međuvremenu u blenderu izmiksajte 3 ljute papričice, 3 veća komada đumbirovog korena, 15 čenova belog luka, 1 šaku listova korijandera, 3 štapića cimeta, malo muskatnog oraščića, 1/4 šolje vode i 2 kašike semena mirođije.
Piletinu dinstajte 2 minuta na maslinovom ulju, pa dodajte smesu iz blendera, 1/2 šolje kiselog mleka, 2 iseckana paradajza i šaku seckanog crnog luka. U posebnoj posudi skuvajte 3 šolje pirinča, dodajte malo karanfilića, cimeta, šaku suvog grožđa i šaku indijskog oraha. Sve ubacite u posudu s piletinom, dobro promešajte, dolijte malo vode i dinstajte dok piletina ne bude gotova.
IZVOR:dijetamesecevemene.com

PROCITAJTE KOJE SVE BOLESTI LIJEČI Kombuha gljiva- recept iskustva i nuspojave

Danas doživljavamo povratak postupcima liječenja koji su bliski prirodi; također ljekovima i hrani prirodnog porijekla - daleko od industrijski proizvedenih proizvoda. To može biti jedan od razloga za veliku privlačnost i očaravanje zdravim napitkom zvanim Kombucha. 


Kombuha gljiva se već 2000. god smatra za pravi eliksir dugovečnosti u zemljama jugoistočne Azije,Japanu,Rusiji,Kini i Indiji. U Evropu je došla upravo iz Rusije te se proširila širom sveta ,gde je stekla ne mali broj obožavalaca.Kombuha napitak može biti i vaš odgovor na pitanja: kako ojačati imunitet,usporiti starenje,ukloniti bore na licu,ojačati krv,pobediti anemiju i sprečiti nastanak kancera.

ŠTA JE KOMBUHA ?

U pitanju je čajna pečurka koja najviše nalikuje palačinki koja pluta u čajnoj tečnosti. Po legendama zahvaljujući njoj bogovi su stekli besmrtnost pa je dobila naziv „božanska gljiva“. Kombuha gljiva prerađuje rastvor zelenog čaja i belog šećera te tako stvara zdrav i ukusan eliksir,izuzetno lekovitog dejstva.
KOMBUHA GLJIVA DEJSTVO
Ovaj pre svega neobičan spoj mikrorganizama(bakterije i kvasac) stvara obije korisnih nutritivnih supstanci: fruktozu, glukozu, obilje vitamima iz B kompleksa(B15,B12,B6,B5,B3,B2 i B1) zatim Vitamin C, folnu kiselinu, mlečnu, glukoronsku i glukonsku kiselinu, 14 amino kiselina,voćne kiseline (limunska, vinska, sirćetna, malonska, oksalna).

LEKOVITA SVOJSTVA KOMBUHE SU BROJNA

Poznato je da gljiva kombuha zahvaljujući tiaminu(B1) uz vitamineB2 i B6 smiruje nerve te leči ansioznost i depresiju, poboljšava pamćenje(staračka demencija). Riboflavin(B2) pomaže ćelijama u telu da koriste kiseonik,a u kombinaciji sa A vitaminom je odlična prevencija katarakte. Niacin pomaže za bolje zarastanje rana,širi krvne sudove i omogućuje bolji dotok krvi,takođe drži nerve pod kontrolom.
Zahvaljujući pantotenskoj kiselini,kombuha gljiva odlaže nastanak većeg broja sedih vlasi u kosi.Pridoksin jača telo i onemogućuje nagli pad imuniteta,on pomaže stvaranje leukocita. Vitamin H(biotin) poboljšava razlaganje masti u telu,a ćelije krvi obnavlja folna kiselina.Vitamin C pomaže za zdravlje kostiju, jača krvne sudove, obnavlja kožu , preventivno deluje kod ateroskleroze, pomaže kod biosinteze kolagena.
Zahvaljujući mlečnoj kiselini omogućuje ćelijsko disanje i balansira ph vrednosti krvi a sa druge strane spečava nastanak kancera. Štiti organizam od teških metala poput aluminijuma i olova zahvaljujući prisustvu metionina i cisteina. Rast tumorskih ćelija sprečava i usinska kiselina koja ima izuzetna antibiotska svojstva.
KOMBUHA KAO LEK
Da još jednom rezimiramo u čemu nam sve pomaže kombuha gljiva:
  • bolja probava, lakše varenje i lečenje zatvora(opstipacija) .
  • ubrzava metabolizam i sagoreva masti.
  • čisti i jača jetru(pročitajte tekst masna jetra).
  • podiže imunitet i sprečava od infekcije gripa, prehlada i dr..
  • jača kosu i čuva njeno zdravlje, onemogućuje nastanak sedih vlasi .
  • preventivno deluje na kožu – leči ekceme, masnu kožu i dr.
  • takođe čaj od kombuhe se preporučuje kod :hemoroida, dijabetesa, reume i gihta, demencije, vrtoglavice i dr.
KAKO SE KORISTI KOMBUHA ZA MRSAVLJENJE
Ova čajna gljiva je postala hit među poznatim ličnostima – naročito u Holivudu ! Razlog je poznat: skida masne naslage i  topi višak kilograma. Kombuha gljiva poboljšava varenje i bolju apsorpciju hrane ,ubrzava metabolizam i samim tim omogućuje skidanje kilograma.
Ukoliko kombuha napitak zameni kafu i sokove, smanjićete dnevni unos kalorija i sigurno ćete smršati.Međutim ovo pravilo je dosad imalo efekta samo kod gojaznih tj. pretilih ljudi.Zabeleženi su slučajevi da je kombucha imala suprotan efekat kod mršavih ljudi-naime oni su dobili na težini..

KAKO NAPRAVITI ČAJ OD KOMBUHE

Čaj od kombuhe je pravi eliksir mladosti, jača i podiže imunitet, odlaže demenciju i staračke bolesti, potamnjuje kosu i pegla bore na licu.
KOMBUHA GLJIVA PRIPREMA 
  • Kombuha caj se pravi u povećoj staklenoj,zemljanoj ili porculanskoj tegli(izbegavajte plastične i metalne) i to tako što na 2 litra prokuvane vode(najbolje izvorske) dodajete kašićicu zelenog ili crnog čaja.
  • Petnaestak minuta nakon toga,procedite tečnost  te dodajte 100 grama belog šećera u mlak čaj i lagano mešajte dok se ne istopi.
  • Kada se prohladi do sobne temperature sipajte čaj u posudu.
  • Kombuha gljiva se prvo treba lagano isprati mlakom vodom i lagano je stavite u čaj.
  • Nakon toga prekrijte otvor na tegli sa pamučnom ili lanenom krpicom i pričvrstite gumicama.
  • Nemojte stavljati predebelu tkaninu,jer morate da obezbedite dobro strujanje vazduha i cirkulaciju.
  • Teglu zatim stavite na tamnije mesto,pošto se kombuha gljiva  ne sme izlagati direktnoj svetlosti.
  • Ukoliko želite da kombuha napitak ima blago sladak ukus,držite je tako 8 dana,ako želite jači i kiseliji ukus ,ne pomerajte je 12 dana.
  • Vadite kombuhu isključivo čistim rukama i sapirajte mlakom vodom,zatim je premestite u čistu posudu ,sipate u novi čaj i dodajte  1 decilitiar od starog čaja.
  • Rastom kvasca oslobadja se gas koji daje napitku blago gaziran ukus i formira talog na dnu tegle.

KOMBUHA NAPITAK KAKO SE PIJE ?

Kombuha caj se pije tri puta u toku dana.Izjutra na prazan želudac,nakon ručka i naveče pre nego što se spremite za krevet.
Kakva su iskustva sa kombuhom?
Za vreme fermentacije, kombuha gljiva može da tone na dno,zatim da pliva po tečnosti a dešava se i da počne rasti potpuno nova gljiva na površini tečnosti.

Ukoliko dođe do toga, možete slojeve razdvojiti i iskoristite je najbolje za novu dozu lekoviitog napitka.Ukoliko gljiva dobije prljavo-smeđu boju, bacite je i zamenite sa novom.

KOMBUHA GLJIVA NUSPOJAVE

Na samom početku konzumiranja čaja moguće je da ćete imati blažih tegoba jer u procesu detoksikacije, naše telo izbacuje štetne toksine. Ono što tada možete uraditi je da smanjite unos napitka. Kada se vaše telo adaptira,vratite se na normalnu dozu.
Ukoliko nuspojave budu još izraženije treba dodatno izvršiti detoksikaciju.Naša preporuka je da ako prvi put pravite čaj od kombuhe napravite blag napitak,jer glukonska kiselina (koju inače stvara naša jetra) direktno ide u krvotok i štiti naše telo.
Ukoliko su količine pomenute kiseline prekomerne ,naša krv postaje isuviše kisela i remeti se normalna ravnoteža.Nemojte piti više od 3 šolje dnevno.

DA LI TRUDNICE SMEJU PITI KOMBUHU

Trudnice i dojilje ne bi trebale da konzumiraju ovaj napitak,jer kombuha gljiva ima antibiotsko dejstvo.
JAPANSKA GLJIVA KOMBUHA
Za vreme ratova japanski vojnici su je nosili u bocama,i čim bi se količina u boci smanjila,dodavali bi novog čaja,ostavljali bi je na neko vreme dok kultura fermentira. Kombuha gljiva se i danas najviše koristi u Japanu. Rusi sa druge strane su dokazali da je rudarima sa Urala, gljiva pomogla u detoksikaciji i čišćenju organizma i onemogućila njihovu preranu smrt  od udisanja ugljene prašine.



izvor:dijetamesecevemene.com

utorak, 15. ožujka 2016.

Tamjanika (Sveta Petka) – saveti za negu i gajenje

Tamjanika,  je biljka , odnosno cveće, koju kod nazivaju još I Sveta Petka. Rod tamjanike obuhvata dosta vrsta puzajućih I grmolikih perena. Biljka ne podnosi niske temperature, tako da u našim krajevima tokom zimskih dana mora biti zaštićena I uneta u zatvoren topliji prostor.
Već na temperaturi koja je niža od 10°C Tamjanika će pretrpeti neku vrstu oštećenja. Gaji se uglavnom kao jednogodišnja biljka. Ulepšava vrtove I stanove dekorativnim listovima koji su specifični zbog toga što imaju mirisna ulja I tako mogu da rasteruju neke insekte, posebno moljce.


Tamjanika je markantna biljka sa izbojcima koji mogu da dostignu dužinu od dva metra. Padaju na dole I tako prave poseban efekat naročito ako tamjaniku kombinujemo sa cvetajućim vrstama.Listovi tamjanike su jajastog oblika, izduženi I narastu do oko 6 cm. Svetlo su zelene bole I oivičeni belom bojom što im daje posebnu lepotu I dekorativnost.

Kako cveta tamjanika

Tamjanika cveta razvijajući sporadične cvetiće u beloj boji, nekada u svetlo lila boji. Cvetovi su sakupljeni u manje grozdaste  cvasti nepravilno rasporedjeni po grančicama tamjanike.

Razmnožavanje i uzgoj tamjanike

Razmnožavanje tamjanike obavlja se  vršnim reznicama sa matičnih biljaka. Reznice se stavljaju na ožiljavanje u jesen a dobro je da se drže u staklenicima, svetlarnicima, odnosno na toplom I sunčanom mestu.
Dalje razmnožavanje nastavlja se u drugoj polovini februara. Tada reznice koje su pustile korenčiće stavljamo u peskoviti supstrat, lake strukture. Nakon otprilike dve nedelje, reznice će uspešno uhvatiti koren.
Za brže ukenjavanje, mogu se koristiti stimulatori za brzo oživljavanje koje možete kupiti u poljoprivrednoj apotevi. Temperatura koja tamjaniki odgovara u ovom periodu razmnožavanja je oko 20 stepeni celzijusovih.

Sadnja

Kako je tamjanika biljka sa snažnim korenovim sistemom, ožiljene reznice treba saditi u saksije dimenzija oko 12 cm koje smo napunili hranljivim supstratom.
Tada je u redu da temperatura bude I oko 15 stepeni. Tokom marta meseca, treba tamjaniku negovati umerenim zalivanjem, I tako što ćemo je držati na svetlom položaju.U poslednjoj nedelji marta sledi orezivanje vršnih izdanaka, a temperatura koja odgovara I dalje je oko 15 stepeni.Tako ih treba tretirati sve do kraja meseca aprila. Tada konačno možemo da ih sadimo u žardinjere ili posebne sandučiće I iznesemo tamjaniku napolje. Kad spoljna temperatura dosigne 20 stepeni, tamjanika počinje da lista.

Nega

Nega tamjanike  je manje-više ista kao I kod svih perena.
Na našem podneblju, tokom zime im izmrzne deo koji je uznad zemlje, ali podzemni deo tamjanike ostaje vitalan I uspešno prezimi, tako da sledeće godine može da formira sasvim novu biljku.
Tamjanika miruje u rano proleće ili kasnu jesen, ali se u saksijama I sandučićima uspešno gaje tokom cele godine.
Nega se odnosi na redovno  okopavanje, plevljenje korova, zalivanje. Tamjanika voli sunčana I senovita mesta, a obratite pažnju da zemljište uvek bude dovoljno vlažno.U poslednjoj nedelji marta sledi orezivanje vršnih izdanaka, a temperatura koja odgovara I dalje je oko 15 stepeni.Tako ih treba tretirati sve do kraja meseca aprila. Tada konačno možemo da ih sadimo u žardinjere ili posebne sandučiće I iznesemo tamjaniku napolje. Kad spoljna temperatura dosigne 20 stepeni, tamjanika počinje da lista.


izvor:saznajlako.com

Postanite jedan od milijun koji će ovladati Tajnom: Najmoćniji plan djelovanja od 30 dana!

Naš život je zbroj naših misli. Mi smo gdje smo, jer je to ono što stvarno želimo ili osjećamo da zaslužujemo biti, htjeli mi to priznati ili ne. Svatko od nas mora živjeti od plodova svojih misli u budućnosti, jer ono što mislite danas, sutra, sljedeći mjesec, sljedeće godine će oblikovati vaš život i odrediti svoju budućnost. Mi smo vođeni snagom svoga uma.
Znate one ogromne kamione što utovaraju i nose na tone i tone šljunka i zemlje, nevjerovatne mašine. Za tim kamionom, u jednoj maloj kabini na vrhu, sjedi čovjek koji drži komande i njime upravlja. Sličnost tog ogromnog stroja i čovjekovog uma je nevjerovatna. Da kojim slučajem vi sjedite za komandama tako jednog ogromnog izvora energije, da li biste prekrstili ruke, udobno se zavalili u sjedište i pustili da se kamion sjuri u kakav najbliži jarak, ili biste, pak, držali obje ruke na komandama i usmjerili tu moć i snagu u pravcu nekog konkretnog, vrijednog cilja. Na vama je, vi ste u ulozi vozača.
Zakon koji nam omogućava da uspijemo je mač sa dvije oštrice. Mi moramo kontrolirati naše misli. Isti zakon koji nam omogućava da živimo životima uspješnih, bogatih, sretnih i da uživamo u svim stvarima o kojima smo oduvijek maštali… isti taj zakon nas može pustiti niz slivnik. Sve je u načinu koji u praksi primjenjujemo, za dobro ili loše. To je najčudnija tajna.
Uradite ono što nas uče stručnjaci još od prvih dana kada se počela zapisivati povijest čovjeka i ove planete. Platite cijenu uspjeha, tako što ćete postati osoba koja želite postati. To nije ni izbliza tako teško kao što je teško živjeti neostvareno i bezuspješno.

Od momenta kada se odlučite za cilj na kome ćete raditi, vi automatski postajete uspješna osoba. Vi ste onda u grupi rijetkih ljudi koji znaju kuda idu, koji znaju gdje su se zaputili. Od svakih 100 ljudi vi spadate u njih 5.
Nemojte se u ovom trenutku previše opterećivati ni brinuti o tome kako ćete uspjeti ostvariti cilj. Ostavite to u potpunosti nekim silama koje su veće od vas samih. Sve što trebate znati je da znate gdje ste se zaputili. Odgovori će se sami po sebi nametnuti po sopstevnoj volji i u pravo vrijeme. Počnite danas jer nemate što izgubiti, ali zato imate mogućnost da živite život koji ste oduvijek željeli.

Plan djelovanja od 30 dana koji će vas preporoditi

U narednih 30 dana korak po korak pratite ovaj plan djelovanja, sve dok ne ostvarite svoj cilj:
1. Uzmite jednu karticu, veličine vizit-karte i na njoj zapišite 2 stvari: što je to što želite više nego bilo što drugo i razlog zašto to želite. Jako je važno da napišete razlog jer će vas upravo taj razlog iznova podsjećati zašto cilj koji ste sebi odredili ima smisla. Jedno bez drugog ne može.
Upišite neki cilj, a odmah ispod njega upišite i razlog. To može npr. da bude, više novca. Možda biste željeli da udvostručite prihode, ili da zaradite točno određenu svotu novca. To može biti stan ili neka prelijepa kuća. Može biti i određeni uspjeh u poslu, ili određena pozicija u životu, u društvu, u organizaciji, ili harmonija u porodici. Upamtite, to mora biti samo jedan precizno definiran cilj.
Ovu karticu ne treba pokazivati nikome, ali je uvijek nosite sa sobom, tako da je možete više puta u toku dana pogledati. Dok je promatrate razmišljajte o njoj na vedar, opušten i pozitivan način. Svako jutro kad ustanete imat ćete jasan razlog zašto nešto radite, zašto ustajete iz kreveta i zašto živite. Gledajte u karticu kad god vam se u toku dana ukaže prilika, a posljednji put obavezno prije nego zaspite. Dok gledate u karticu ponavljate u sebi: Postajem ono o čemu razmišljam. A pošto ćete aktivno razmišljati o svom cilju, shvatićete da ste mu sve bliži, da će se on uskoro ostvariti. Vi ste već na putu da ostvarite vaš cilj onog trenutka kada ga zapišete na karticu i počnete razmišljati o njemu.
2. Prestanite razmišljati o strahovima, o svemu što vas plaši. Svaki put kada vam strašna ili negativna misao padne na pamet, istog trenutka je zamijenite mentalnom slikom vašeg pozitivnog i vrijednog cilja za koji se borite. Bit će trenutaka kada ćete pomisliti i da odustanete. Razlog za to leži u tome jer je ljudskom biću lakše misliti negativno, nego pozitivno. Zato je samo 5% uspješnih. Morate odmah sebe svrstati u tu grupu. Ponašajte se kao da je nemoguće da ne uspijete, riječi su jedne priznate američke spisateljice i urednice Dorothee Brande. Bez obzira kakav ste cilj postavili, ako držite svoj cilj svaki dan ispred vas, čudit ćete se novom smislu života koji ste pronašli.
3. Vaš uspjeh će se uvijek mjeriti po kvaliteti i kvantiteti usluge koju pružate. Većina ljudi će reći da želi zaraditi novac, a da ne mora primjenjivati ovaj zakon. Jedini ljudi koji prave novac rade u zavodu za izradu novčanica i kovanog novca. Svi mi ostali moramo zaraditi novac. Ovo je razlog zašto oni koji traže nešto za ništa – ne uspijevaju. Uspjeh nije rezultat umijeća pravljanja novca. Zarađivanje novca i stvaranje profita je rezultat uspjeha, a uspjeh je u direktnoj proporciji sa uslugom koju pružamo.
Većina ljudi ovaj zakon tumači potpuno naopako. To je isto kao kada bi stali ispred kamina i rekli mu: prvo ti mene zagrij, pa ću ja tebi dati drva. Koliko ljudi poznajte ili koliko pretpostavljate da ih ima, koji imaju baš takav pogled na život? Milijuni ljudi tako razmišljaju. Moramo staviti drva u peć ako želimo toplinu. U prijevodu, prvo moramo nekome biti od koristi, isporučiti mu određenu uslugu, kako bi mogli očekivati novac za uzvrat.Nemojte se opterećivati novcem, misliti o tome kako ga nemate, jer je to potpuno pogrešan put koji će vas odvesti u suprotnom smjeru. Budite od koristi, izgrađujte, radite, sanjajte, stvarajte. Uradite upravo ovako i uvjerit ćete se da nema granica ka prosperitetu i bogatstvu koje će doći do vas.
Ne započinjite ovaj plan djelovanja sve dok ne donesete odluku što želite postići i obećajte sebi da nećete odustati. Ukoliko ne uspijete u toku prvih 30 dana, odnosno, ako uhvatite sebe da ste svoj um preokupirali velikim brojem negativnih misli, jednostavno počnite ispočetka primjenjivati ovaj plan, sljedećih 30 dana. Postepeno kod vas će se početi stvarati jedna nova, prelijepa navika koja će vas vremenom svrstati u grupu od 5 od 100 ljudi, u grupu ljudi kojima je nemoguće – moguće!
Iznad svega, ne brinite. Briga sa sobom neminovno nosi strahove, a strahovi vam vezuju ruke i čine vas nemoćnim. Strah vam ubija samopouzdanje i vjeru da ćete uspjeti ostvariti ono što ste zacrtali. Jedina stvar koja može izazvati zabrinutost kod ovog plana je ta što ćete svoj mozak opteretiti time kako ću uspjeti. Uporno ćete pokušavati smisliti kako ćete matematički dostići svoj cilj. A sve što, u stvari, trebate napraviti za otkloniti ovu zabrinutost je da svaki dan držite svoj cilj ispred vas, na onoj kartici, i promatrate ga vedrog duha i sa optimizmom. Sve ostalo će se samo po sebi rješavati. A vrata i putevi do cilja će se sami otvarati. Snaga vašeg uma i moć aktivnog razmišljanja će uraditi svoje. Vjerujte u sebe i uspjet ćete, jer Bog nije stvorio nesposobne, takvi ne postoje.

Primjenite ovaj plan djelovanja od 30 dana, a onda ga ponovite, zatim ga ponovo ponovite, svakim novim ponavljanjem ovaj plan će postajati dio vas sve dok se jednog trenutka ne budete zapitali, kako ste ikad mogli živjeti na neki drugi način. Počnite živjeti ovim novim načinom života i vrata izobilja će se otvoriti i preliti vas bogatstvima o kakvim ste do sada samo mogli sanjati. Novac, da, u velikim količinama, puno novca, ali ono što je puno važnije, imat ćete svoj unutrašnji mir, bit ćete u onoj divnoj manjini koja vodi miran, veseo i uspješan život.
Počnite danas, jer nemate što izgubiti, ali zato možete početi živjeti život kakav ste oduvijek željeli.


Izvor: zakonprivlacnosti.com / Preuzeto sa:  atma.hr