Indijska kuhinja preporučuje ovaj ukusni desert nakon glavnog jela:Gađar alva
Sipajte u šerpu 2 i po šolje bademovog mleka i 2 i po šolje rendane šargarepe. Zagrevajte do ključanja, a potom kuvajte 15 minuta uz mešanje. Dodajte 6 kašika šećera od šećerne trske i 2 kašike maslaca. Nakon što šargarepa upije mleko, dodajte 1/2 šolje
suvog grožđa, malo šafrana, 8-10 seckanih indijskih oraha i isto toliko seckanih pistaća. Promešajte i kuvajte oko 3 minuta. Služite mlako ili ohlađeno u frižideru.
Samose recept iz Indije
Još jedan izvanredan recept koji nam nudi indijska kuhinja, evo kako se pravi:
Pomešajte 1 šolju brašna i 2 kašike biljnog ulja. Kad se smesa ujednači, dodajte 2 kašike vode i umesite testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a u međuvremenu na 3 kašike maslinovog ulja 1 minut dinstajte 1/2 kašike seckanog đumbirovog korena, 1/2 kašike mlevenog belog luka, malo korijandera i 2 sitno iseckane ljute papričice. Dodajte 1 sitno seckani crni luk, 1/2 kašike kurkume, sok od 1/2 limuna, 1/2 kašike mlevene ljute paprike i malo soli.
Dinstajte 2 minuta i dodajte 2 kuvana krompira, izgnječite ih i dobro promešajte smesu. Testo podelite na 10 delova i punite ih smesom. Pecite dok testo ne porumeni.
Dal od leblebija
U šerpu sipajte 2 šolje vode. Dodajte 200 g
leblebija, 1/3 šolje seckanog crnog luka, 1/3 šolje seckanog paradajza, 1 kašiku kurkume u prahu i 2 sitno iseckane ljute papričice. Kuvajte oko 15 minuta, dok leblebije ne omekšaju. Dodajte još 1 solju vode ili više ako želite redu čorbu. U međuvremenu, na 2 kašike maslinovog ulja izdinstajte 1 kašiku semena kima, 5 čenova belog luka i malo mlevene ljute paprike. Dodajte u čorbu i ostavite da odstoji poklopljeno nekoliko minuta. Potom pospite seckanim listovima korijandera.
IZVOR:dijetamesecevemene
Nema komentara:
Objavi komentar