četvrtak, 17. ožujka 2016.

Recepti indijske kuhinje koje morate probati-Kako se pravi Birjani (RECEPT)

Kako se pravi Birjani

Piletina na indijski način je pravi specijalitet, evo kako da je napravite
Uvaljajte 500 g seckanog pilećeg belog mesa u 2 kašike čilija i pola kašike kurkume. Ostavite da odstoji pola sata. U međuvremenu u blenderu izmiksajte 3 ljute papričice, 3 veća komada đumbirovog korena, 15 čenova belog luka, 1 šaku listova korijandera, 3 štapića cimeta, malo muskatnog oraščića, 1/4 šolje vode i 2 kašike semena mirođije.
Piletinu dinstajte 2 minuta na maslinovom ulju, pa dodajte smesu iz blendera, 1/2 šolje kiselog mleka, 2 iseckana paradajza i šaku seckanog crnog luka. U posebnoj posudi skuvajte 3 šolje pirinča, dodajte malo karanfilića, cimeta, šaku suvog grožđa i šaku indijskog oraha. Sve ubacite u posudu s piletinom, dobro promešajte, dolijte malo vode i dinstajte dok piletina ne bude gotova.
IZVOR:dijetamesecevemene.com

Nema komentara:

Objavi komentar