utorak, 29. ožujka 2016.

TURSKI RECEPTI-Rahat lokum...

SASTOJCI: pola kile šećera, voda, 80 g brašna od krumpira, 100 g badema, nekoliko kapi ružina ulja, limunov sok

PRIPREMA: Prokuhajte šećer, limunov sok i pola litre vode. Cijelo vrijeme skidajte pjenu i kuhajte 15 min. U krumpirovo brašno postupno dodajte litru hladne vode i miješajte pjenjačom. Kuhanom šećeru dodajte krumpirovo brašno i miješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne počne odvajati. Tad je sklonite sa štednjaka, dodajte sjeckane bademe i ružino ulje te dobro izmiješajte. Posudu premažite uljem i u nu stavite masu. Pazite da ne bude deblja od dva prsta. Ostavite preko noći. Dan poslije masu izrežite na kockice i uvaljajte u šećer u prahu. Poslužite uz kavu ili čaj.  
                                               izvor:orijent-shop

Nema komentara:

Objavi komentar