Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mešavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.
Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mešavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.
Da biste pripremili vitaminsku pastu po receptu akademika, neophodno je uzeti, po 200 gr, sledeće sastojke:
– suvo grožđe
– suve kajsije
– smokve
– orahe
– med
– i jedan limun sa korom
Priprema:
Sve sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckati), dodati med, promešati i preručiti u tegle. Čuvati u frižideru.
Uzimati po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uveče pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka.
Za decu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način. Pre pripreme ove mešavine:
Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši. izvor:uspesnazena.com
Nema komentara:
Objavi komentar