utorak, 19. travnja 2016.

Pet skrivenih prednosti ljute hrane

Svako voli da ponekad pojede ljutu hranu, koja ima i svoje prednosti.           Pomaže pri mršavljenju 

Dodatno začinjena hrana dovodi do smanjenja telesne težine. Istraživanja su pokazala da ljuti feferoni sadrže kapsaicin, sastojak koji ima termogeni učinak, kojim pomaže telu da sagori više kalorija. 

Sprečava rak 

Istraživanja su pokazala da kapsaicin u ljutim feferonima ubija ćelije raka. Ovo ljuto povrće takođe pomaže u borbi protiv prehlada, služi kao prevencija moždanog udara, a sprečava i gojaznost. 

Štiti srce 

Ljute papričice štite od bolesti kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara a smanjuju i štetni uticaj lošeg holesterola. 

Snižava krvni pritisak 

Naučno je dokazano da ljute papričice snižavaju krvni pritisak i opuštaju krvne sudove. 

Oslobađa od besa 

Ljuta hrana podstiče proizvodnju serotonina, hormona zbog kojeg se ljudi osećaju dobro. Zbog toga je korisna u borbi protiv depresije.                                                                                           izvor:http://www.klix.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar