srijeda, 9. ožujka 2016.

„Hljeb“ od povrća (RECEPT)

Ovaj „hleb“ od presnih, dehidriranih sastojaka (povrća i semenki) možete da koristite za sendvič sa avokadom, paradajzom, humusom ili uz neku čorbicu od sirovog povrća. Potrebno je: 1 srednja tikvica, narendana, 1 veća šargarepa, narendana…
…2 veća crna luka, narendana, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1-2 kašike tamari soja sosa (ili šojua), 1/2 šolje vode, 1 šolja mlevenog lanenog semena, 1 šolja mlevenog suncokretovog semena, 1/2 kašičice himalajske soli.


Priprema
Pomešajte povrće, maslinovo uje, vodu i tamari. Dodajte semenke i sve dobro izmešajte. Sipajte masu u tankom sloju na pleh (plehove). Dehidrirajte na 62 stepena 1 sat, zatim smanjite temperaturu na 45 stepeni i nastavite da dehidrirate još 6-8 sati.
Ako niste ljubitelj crnog luka, smanjite mu količinu, a povećajte količinu tikvica.     izvor:oazaznanja

Nema komentara:

Objavi komentar