utorak, 12. travnja 2016.

Prvi korak u terapiji RAKA-Magnezijev klorid

Nedostatak magnezija uz svakodnevan poremećaj prehrane prvi je faktor rizika u predispoziciji za maligne i druge sustavne bolesti. Istraživači su pronašli da 46% pacijenata tretiranih u ICU centru za karcinom imaju prisutan nedostatak magnezija. Zaključili su da je kod pacijenata, kritično bolesnih od karcinoma, taj nedostatak vrlo visok.Mnogobrojna istraživanja su pokazala da nedostatak Magnezija vodi direktno do karcinoma.

Rad i sinteza preko 300 enzima zahtjeva magnezij i njegova uloga u metabolizmu masnih kiselina i fosfolipida neposredno utječe na čvrstinu i stabilnost stanične membrane. Bilo kakvo slabljenje fiziologije stanice i same stanične membrane vodi do infekcije, kako okolnog tkiva tako i samog tumora. Ove infekcije postaju integralni dio raka. Nedostatak magnezija postaje neposredna prijetnja za zdravlje naših stanica. Bez njegove dovoljne količine, naše stanice kalcificiraju i propadaju, u prvom redu jer koristimo mlijeko i mliječne proizvode kojima unosimo u tijelo anorganski klacij koji nam se skuplja u mekom tkivu, a magnezija nema dovoljno u prehrani. Pokazalo se da nedostatak magnezija uzrokuje kancerogenezu u slučaju kako solidnih tako i histoloskih vrsta tumora, a da uzimanje velikih doza magnezija upravo to spriječava.
Magnezij štiti stanice od aluminija, žive, olova, kadmija, berilija i nikla.
Ne samo što je neophodan u preživljavanju naših stanica, već je magnezij izuzetan zaštitnik od teških metala i slobodnih radikala. Svojim prisustvom omogućava sintezu Glutationa, što je naš najači antioksidans u tijelu i najjači čistač i neutralizator žive. Bez tog rada na čišćenju usljed nedostatka magnezija, stanice počinju propadati i postaju stanično “smeće”, skupljač teških metala što je onda odlično okruženje za privlačenje infekcija / karcinoma.
Nedostatak magnezija na staničnoj membrani, čini se, daje glatkiju površinu nego što je normalno i smanjuje membransku viskoznost – kao što se događa kod stanica leukemije.

Magnezij je uključen u različite procese staničnih membrana, uključujući kanaliziranje kalcija i transportni mehanizam iona. 
Magnezij je odgovoran i za održavanje razine međusobne ovisnosti natrija i kalija u prolasku kroz staničnu membranu.
Jedna zanimljiva studija o utjecaju alkohola (alkoholnih pića) na pojavu i razvoj karcinoma dojke kod žena. Odavno su istraživači utvrdili da davanje magnezija u prehranu onih koji pate od njegovog nedostatka, kao što su alkoholičari, smanjuje rizik od pojave maligniteta. Definitivno su utvrdili da žene koje popiju jedno ili dva pića u toku dana, svejedno koje alkoholno piće, imaju 10% povećan rizik od karcinoma dojke. One koje popiju više od tri pića povećavaju taj rizik na 30%. Što više alkoholnih pića to se više spušta razina magnezija u organizmu.
Alkohol je oduvijek bio poznat kao nešto što uništava magnezij u organizmu i magnezij je bio jedan od prvih suplemenata koji se davao alkoholičarima za detoksikaciju i “skidanje” s alkohola.
Istraživači iz “Škole za javno zdravlje”, Univerziteta u Minesoti su došli do zaključka da dijeta bogata magnezijem uvelike snižava pojavu karcinoma debelog crijeva. Prethodna studija iz Švedske je pokazivala da žene koje magnezij uzimaju u maksimalnim dnevnim dozama imaju 40% manji rizik da obole od karcinoma od onih koje uzimaju minimalne količine ovog minerala.
Čak i anti-kancerogeno djelovanje kalcija kod raka debelog crijeva, u stvari je povezano sa razinama magnezija, pokazuju najnovije studije. Velike količine kalcija i magnezija zajedno smanjuju rizik od raka, ali velike količine samo kalcija spriječavaju apsorpciju magnezija i povećavaju rizik od raka rektuma i debelog crijeva.
Pojava hypomagnesemie (nedostatka magnezija) primjećena je kod 78% djece oboljele od leukemije, s prethodno indiciranim povećanim izbacivanjem crijevnog sadržaja i gubitkom magnezija kroz mokraću.
Studije su pokazale porast karcinoma u regijama s niskim razinama magnezija u vodi ili zemljištu, a isto važi i za selen. U Egiptu, stopa karcinoma je na razini od 10% u odnosu na Europu ili Ameriku, a na selu gotovo da ni ne postoji. Glavna razlika je u ekstremno velikim dozama magnezija: 2,5 do 3 grama, koje to stanovništvo uzima, što je deset puta više od onoga što se uzima u zapadnim zemljama. Teško da će se naći pacijent od raka s magnezijem na približno normalnim razinama na staničnoj razini, što drugim riječima znači da RAK UOPĆE NE POSTOJI U STANIČNOM OKRUŽENJU PUNOM MAGNEZIJA.
Logika ukazuje da bi organizam trebalo zasititi magnezijem, najbolje, transdermalnim uzimanjem (preko kože) jer, nedostatak magnezija se pokazuje kao osnovni klinički poremećaj ali, medicinski establišment naprosto ne može proturiti kroz svoje “tvrde glave” koliko je to izuzetno važan preparat.
Situacija izgleda kao da je netko jednostavno “isključio prekidač” medicinskoj inteligenciji. U stvari, upravo to je i učinjeno i čini se da je prekasno da sami redefiniraju svoje stavove, što je tragično. Iako Magnezij unapređuje proizvodnju obrambenih supstanci u organizmu, kao što su antitjela i značajno podiže operabilnu aktivnost bijelih granulocitnih krvnih stanica što je dokazao dr.Delbert.
Magnezij klorid doprinosi mnogim funkcijama koje osiguravaju stabilnost staničnog metabolizma, nitko ne razmišlja da to iskoristi u primarnoj terapiji raka. Čak i gore od toga, medicinski establišment ne koristi magnezij niti u sekundarnoj terapiji, u stvari, ne koristi ga uopće već radije koriste onkološke tretmane koji još više snižavaju razinu magnezija. Ne nastojati organizam pacijenta zasititi magnezijem na staničnoj razini, može se smatrati izuzetnim nemarom, posebno kod pacijenata oboljelih od raka, kada im je život u pitanju. Onkologa koji ignorira razinu magnezija kod svog pacijenta može se usporediti s liječnikom u hitnoj koji ne poduzima reanimaciju kad pacijent prestane disati. Oni koji su prošli kemoterapiju imaju četiri puta više razloga da obrate pažnju na ovu priču o neophodnom zasićenju stanica magnezijem.
MAGNEZIJ KLORID JE PRVI I NAJVAŽNIJI ELEMENT U BORBI PROTIV KARCINOMA
Najjednostavnije i najjasnije rečeno, najvažnija preporuka je da se od prvog dana ulaska u protokol borbe protiv raka “praktično udavite” u uzimanju Magnezij klorida preko kože (Transdermalno uzimanje). Kada je rak u pitanju, ovo treba biti prvi ali, nikako i posljednji korak o kojem treba razmišljati. Potrebno je tri do četiri mjeseca intenzive transdermalne terapije da Magnezij stigne na staničnu razinu na kojoj treba biti ali, već za nekoliko dana pacijent će osjetiti učinke ove spasonosne terapije. Za mnoge ljude čije tijelo vapi za Magnezijem, iskustvo nije puno drugačije od onog koje ima osoba koja izađe iz pustinje žedna do iznemoglosti. To je osnova života, upravo toliko neophodna, upravo toliko važna. To je ona snaga magnezija koja vam može spasiti život u slučaju srčanog zastoja, koja može poništiti štetu nastalu srčanim udarom ako se primjeni na vrijeme, ista ona snaga koja može spasiti život nekome tko je obolio od raka. Sve što pacijent treba napraviti je da magnezij klorid direktno nanese (naprska) na tijelo. Ima li nešto jednostavnije. Kada se MAGNEZIJ KLORID nanese direktno na kožu, apsorbira se transdermalno i ima gotovo trenutan učinak na kroničnu ili akutnu bol
Posebna napomena o kalciju
Neželjeni efekti uzimanja veće količine kalcija mogu biti povećana količina kalcija u krvi, stvaranje kamenja u bubrezima i komplikacije sa bubrezima. Povećane razine kalcija su također povezane s artritisom i problemom s krvnim žilama i zglobovima, kalcifikacijom mekog tkiva, hipertenzijom i srčanim udarom, povećanjem triglicerida, gastrointenstinalnim problemima, promjenama u raspoloženju i depresivnim poremećajima, kroničnim disbalansom magnezija, cinka, željeza i fosfora. Mi smo tisućama godina živjeli s niskim razinama kalcija u krvi. No uporabom mliječnih proizvoda i mlijeka unosimo ogormne količine kalcija, anorganskog, koji ne možemo apsorbirati te on odlazi u meko tkivo osobito na mjesto upala i otuda nam tolike bolesti i poremećaji, a danas se izuzetno malo unosi magnezija jer ga u razvijenijim zemljama gotovo ni nema u tlu, pa tako ni u prehrani ni u vodi. Stanice do 30% svoje energije koriste da se iz nje izbaci kalcij.
Dijelovi planete gdje ima dosta magnezija u zemlji i vodi gotovo da nemaju maligne ili bilo koje sustavne bolesti.
Za pacijente sa karcinomom, transdermalni pristup, kombiniran s oralnim uzimanjem, pruža priliku da se razina magnezija podigne snažno i brzo. U hitnim situacijama mogu se primjeniti dvije ili tri terapije dnevno, ali za snažnu sustavnu terapiju, dovoljno je da se napravi rastvor od tridesetak grama magnezij klorida i rastrlja ili naprska po cijelom tijelu, jedanput dnevno. Potrebno je reći da je magnezij u stvari ključ pravilne apsorpcije i iskoristivosti kalcija u organizmu, isto kao i ostalih nutritivnih elemenata. Previše kalcija bez dovoljno magnezija ne iskorištava se pravilno i kalcij može postati toksičan, uzrokujući bolna stanja u tijelu.
Pokazalo se da je potreba za kalcijem i kod žena i kod muškaraca manja od onih ranije preporučavanih, jer mi smo tisućama godina živjeli s niskim razinama kalcija u tijelu, kako je priroda odredila, no načinom života i prehrane počeli smo se petljati u prirodu, a posljedica je vidljiva, tisuće bolesti i poremećaja i trostruko smanjen životni vijek.
GLUTATION
Glutation je neesencijalna aminokiselina, ali je izuzetno važan jer je snažan prirodni antioksidans. Smatra se majkom svih antioksidanasa. Glutation predstavlja glavni obrambeni mehanizam, čisti organizam od otrova, teških metala, posebno žive, regenerira stanice i cijeli organizam, usporava starenje i štiti od svih poremećaja i bolesti. U kombinaciji s KATALAZOM I SUPEROKSID DISMUTAZOM predstavlja glavno oružje organizma od vanjskih napadača . Glutation se sastoji od glicina, cisteina i glutaminske kiseline. Kako starimo nivo glutationa u tijelu opada te ga treba nadoknađivati dodacima hrani jer niska koncentracija gluationa u tijelu dovodi do ozbiljnijih bolesti, ubrzanog starenja i do smrti.
  • štiti od slobodnih radikala
  • jača imunitet
  • održava hormonalnu ravnotežu
  • štiti od kroničnih upala koje dovode do artritisa, srčanih oboljenja i raka
  • sudjeluje u liječenju raznih tumora i bolesti jetre
  • detoksicira organizam
  • štiti stanice oštećene štetnim sastojcima cigareta
Razinu glutationa u tijelu podižu: selen, SOD, vit.E, Natrij Askorbat, NAC, silimarin, ALA, katalaza, melatonin…..
Istraživanja su pokazala da kalcitriol, aktivni metabolit vitamina D, sintetiziran u bubrezima, povećeava razinu glutationa u mozgu i važan je katalizator za proizvodnju glutationa. Svaki drugi dan se treba izlagati suncu ne više od 15 minuta da se u tijelu sintetizira D vitamin. Niska razina glutationa se javlja i kod negativnih bilanci dušika u organizmu što se dogđa kod sportaša( pretreniranost ), malignih bolesti, AIDS-a, sepse, raznih trauma…
Šizofrenija i bipolarni poremećaji također imaju svoje uzroke u nižim razinama glutationa.
Glutation je glavni borac protiv slobodnih radikala u mozgu. ALI PRVI KORAK DA GORE NAVEDENI ELEMENTI POTAKNU SINTEZU GLUTATIONA JE MAGNEZIJEV KLORID. Podizanje razina glutationa pomoću magnezij klorida, kako kod malignih tako i kod svih sustavnih bolesti ubrzava oporavak organizma…….
Jednom rječju, MAGNEZIJ KLORID nam pruža sigurnu zaštitu od spektra bolesti, dugovječnost i mladolik izgled…
***
PRIPREMA (Magnezij klorid):
Zakuhati 1 litru vode i ostaviti da se ohladi. U bocu ili drugu staklenu posudu staviti 33 grama magnezijeva klorida i zatim uliti prokuhanu ohlađenu vodu. Dobro zatvoriti i protresti bocu.
DOZIRANJE:

od 10 – 50 god. : pola male kavene šalice tekućine dnevno
od 51 – 70 god. : jednu kavenu šalicu tekućine dnevno
od 71 i dalje : jednu kavenu šalicu tekućine prijepodne i jednu poslijepodne
izvor:http://2012-transformacijasvijesti.com/

Nema komentara:

Objavi komentar