četvrtak, 18. veljače 2016.

KREM SATARAŠ-jednostavano i ukusno...


KREM SATARAŠ
POTREBNO JE

10 mesnatih crvenih i zelenih paprika, 3 glavice luka, 1 šargarepa, 2 manje tikvice, ulje, so, biber, konzerva pelata, so, biber, suvi biljni začin, peršun, kesica krem supe od pečuraka
PRIPREMA
Crni luk i šargarepu narendajte i propržite na zagrejanom ulju. Papriku očistite od sjemenki, isijecite je na trake i dodajte u šerpu. Tikvice oljuštite i isijecite na tanke kolutove, pa i njih dodajte masi. Začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom, pa sve dinstajte oko pola sata. Dodajte oljušten, oceđen i na kockice isjeckan paradajz. Dinstajte još pola sata, a pred kraj sipajte prah krem supe i sve sjedinite da se zgusne. Pospite seckanim peršunom i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar