ZA NADLJEV 300 g crnog luka, 300 g patlidžana, 0,5 kg očišćene paprike, 300 g tikvica, 300 g paradajza, 4 kuhana jaja, 150 g ementalera, kašika sjeckanog peršuna, 2 kašike ulja, biber, so
PRIPREMA
Od brašna, omekšanog margarina, kvasca, soli, jaja i malo vode umijesite tvrdo ali rastegljivo testo i ostavite da naraste. Povrće operite i očistite. Patlidžan isecite na kriške, papriku na rezance, a tikvicu na kolutiće. Na ulju propržite sjeckani luk, pa dodajte patlidžan, tikvice i paprike, oljušten i isječen paradajz. Kuhajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Testo razvijte u koru debljine 3 mm i njime obložite dno i ivice podmazanog kalupa. Naspite polovinu povrća, preko složite isječena jaja, sir i odozgo preostalo povrće. Pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi...
PRIPREMA
Od brašna, omekšanog margarina, kvasca, soli, jaja i malo vode umijesite tvrdo ali rastegljivo testo i ostavite da naraste. Povrće operite i očistite. Patlidžan isecite na kriške, papriku na rezance, a tikvicu na kolutiće. Na ulju propržite sjeckani luk, pa dodajte patlidžan, tikvice i paprike, oljušten i isječen paradajz. Kuhajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Testo razvijte u koru debljine 3 mm i njime obložite dno i ivice podmazanog kalupa. Naspite polovinu povrća, preko složite isječena jaja, sir i odozgo preostalo povrće. Pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi...
Nema komentara:
Objavi komentar