srijeda, 27. siječnja 2016.

LJEKOVITO BILJE ZA RAK JETRE-korisni recepti...

Uzroci nastanka raka jetre nisu poznati, ali su poznati neki od rizičnih faktora: hronične bolesti jetre, prisutnost hepatitisa B i C te ciroza jetre.
 PRIPRAVCI:
1. Čaj od krompirovih ljuski
Jednu šaku ljuski kuhati 4 minute u pola litre vode. Ako bolesniku prija čaj to je znak da mu je potreban. Ako mu smeta njegov okus znači da ga ne treba piti.
2. Za liječenje jetre
Potrebno je pripremiti listove kelja i maslinovo ulje za naknadno utrljavanje na području jetre. Još je bolje ako se u maslinovom ulju nekoliko dana močila gorka kitica (Centaurium umbellatum). Ti oblozi se preporučuju i za sve ostale vrste raka, a najbolja im je primjena na kičmi.
Postupak:
Uzmu se 3 lista biološki uzgojenog kelja i urone u toplu vodu da budu čisti. Vanjski listovi su najbolji. Treba ih valjati bocom sve dok se ne izravnaju. Oblozi se stavljaju na toplo tijelo koje zagrijavamo termoforom ili električnim jastukom. Prije svega namažemo kožu uljem, pa stavimo listove, zatim plahtu i deku tako da cijelu noć bude toplo. Ujutro namazati uljem..                       2.Maslačak

Jedite maslačak! Ova biljka raste u svakom vrtu. Uberite lišće maslačka, operite ga i dodajte u salatu.
Maslačak možete pronaći i u trgovinama zdrave hrane u obliku tinkture ili kapsula.
Maslačak je nevjerojatno koristan kada je riječ o zdravlju jetre i drugih organa povezanih sa njom.
Ova biljka se uspješno koristi u liječenju mnogih bolesti jetre - hepatitisa, upale jetre, jetrenih kamenaca, insuficijencije jetre, žutice itd.
Maslačak djeluje kao tonik za jetru i pomaže njezinoj funkciji.
Doziranje:
- 4-8 ml svježeg soka korijena maslačka (1-2 čajne žlice) jedan put dnevno
- 2-8 mg suhog korijena maslačka jedan put dnevno, u čaju
- 4-8 ml ekstrakta maslačka jedan put dnevno (razrijediti u vodi ili čaju)                                               3.Sladić (Glycyrrhiza glabra)
Kinezi već odavno koriste ovu biljku za liječenje jetre.
Research Group of Liver Disease i Shanxi Medical College proveli su istraživanja koja su potvrdila da sladić neutralizira toksine u jetri.
Istraživanja također potvrđuju da sladić povećava stvaranje interferona, koji se obično koristi za liječenje hepatitisa B.
Od 1950 godine liječnici kako na Istoku tako i na Zapadu uspješno koriste glycyrrhizin - spoj dobiven iz sladića -  za liječenje hepatitisa.
U Japanu glycyrrhizin se pokazao toliko efikasnim da je postao standardan dio terapije protiv ove bolesti.
Doziranje:
7-8 grama korijena sladića dnevno

Postoje i drugi načini obnavljanja jetre.
Možete koristiti alternativne metode poput akupunkture, akupresure, refleksologije, magnetne terapije, aromaterapije i homeopatije istovremeno sa ljekovitim biljkama da bi brže obnovili vašu jetru.

Nema komentara:

Objavi komentar