srijeda, 24. veljače 2016.

LJUTOM PAPRIKOM PROTIV RAKA PROSTATE I LEUKEMIJE...

Tako treba da izdržite nekoliko minuta. Možda ćete početi da kijate i biće vam teško, ali će vam zaista veoma pomoći. Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje lekovite biljke je to što je ona u stanju da uradi neverovatne stvari za kratko vreme.
U savremenom svetu je retkost sresti čoveka koji nije bolestan. Da krenemo od najobičnijih simptoma kao što su glavobolja, umor, nesanica, problemi niskog ili visokog pritiska. Ovo su samo upozorenja koja će kasnije, ukoliko čovek ignoriše, prerasti u teža oboljenja.

Hajde prvo da analiziramo glavobolju i da kažemo zašto ona nastaje i kako lako može da se reši.
Glavobolja može da nastane iz nekoliko razloga, navešćemo neke od njih: nedovoljna naspavanost, prethodna alkoholisanost, loša cirkulacija, dehidratacija. Rešenje problema neispavanosti je jednostavno, ono što treba da uradimo je da legnemo na vreme, što znači bar do 22 h.
Zašto je to bitno? Jer se tada luče hormoni koji pomažu da se mi kvalitetno odmorimo i pripremimo za sledeći dan. Kada legnete na vreme sigurno nećete biti umorni niti će vas boleti glava zbog neispavanosti. Što se tiče alkoholisanosti, i uopšte alkohola, znamo da i minimalna količina može da bude štetna.Samo dva pića nedeljno povećavaju rizik od malignih oboljenja. Još jedan problem smo rešili ako ne budemo konzumirali alkohol jer znamo da je alkohol diuretik (izvlači vodu iz tela).
Na osnovu toga može doći do glavobolje ili bola. Problem bola može nastati kod loše cirkulacije što je čest slučaj sa ljudima koji se hrane pretežno životinskim namirnicama.
Znamo da masnoća iz životinskih namirnica zakrečava krvne žile i tako da krv ne može normalno da cirkuliše kroz organizam do organa.
Tako tu nastaje u prvom mahu bol, a kasnije može doći i do tromba ili nekog malignog oboljenja.
Ljudi često znaju da ignorišu upozorenja, što na kraju dovodi do kasnog otkrića bolesti, što svakako otežava izlečenje. Moramo zapaziti da je dehidratacija čest slučaj kod savremenog čoveka. Savremeni čovek skoro da ne pije vodu. Uglavnom konzumira kafu, gazirane napitke, čajeve, sokove.
Moramo da kažemo da 2/3 čoveka čini voda. Voda je jedan od najbitnijih faktora i bez nje svakako ne možemo živeti. To lako možemo rešiti tako što ćemo piti 2 litra vode dnevno.
Već posle nekoliko sati ćete osetiti olakšanje, ceo organizam će početi bolje da radi i rešićete problem dehidratacije. Imaćete bolju stolicu, poboljšaćete funkcije organa, jednostavno bićete zdraviji. Vidite, jednostavno, sa nekoliko stvari možete doneti mnogo dobra za sebe i svoje telo. Nećete morati da pijete lekove za bolove i da svaki čas trčite u apoteku.edan autor je rekao da je prava sramota biti bolestan u 21. veku. To je tačno, medicina je toliko napredovala da je sramota biti bolestan. Naravno. postoje slučajevi kada čovek toliko uništi svoje zdravlje da mora da počne da uzima i lekovito bilje koje može mnogo da mu pomogne.
Jedna od najboljih biljki, a svakako najbolja za cirkulaciju, zaustavljanje krvarenja, otkanjanje bola je sigurno ljuta paprika.

Sada se postavlja pitanje, koju ljutu papriku i u kolikoj meri treba konzumirati. Navešćemo neke od vrsta ljutih paprika koje mozete konzumirati: Habanero, Piri Piri, Cayenne ili neku jačine bar do 100. 000 H.U. (heat unit – jedinica jačine).
Možete kupiti domaću ali one obično nisu ljuće od 40.000 H.U. što neće biti dovoljno da se pokrene organizam koji je u teškom stanju. Dnevna doza ljute paprike, za početak, treba da bude 3 čajne kašičice, pa sve do 6 kašičica dnevno.
Ljuta paprika, takođe, zaustavlja krvarenje. Ono što treba da uradite kada se posečete je da mlevenu ljutu paprika stavite na ranu i ubrzo će krvarenje biti zaustavljeno.
Ukoliko imate problem sa sinusima, takođe možete koristiti ljutu papriku. Šta treba uraditi? Treba se inhalirati alevom paprikom – što ljućom.
Videćete kako će vam biti bolje posle prve terapije. Kako ćete to uraditi? Skuvajte vodu i dodajte 1 kašičicu tucane ljute paprike, onda se nagnite nad šerpu i pokrijte se peškirom.
Tako treba da izdržite nekoliko minuta. Možda ćete početi da kijate i biće vam teško, ali će vam zaista veoma pomoći. Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje lekovite biljke je to što je ona u stanju da uradi neverovatne stvari za kratko vreme.
Čak se dešavalo da čovek koji doživi srčani udar bude oživljen zahvaljujući ljutoj paprici. Koja je to hemijska supstanca koja ljutu papriku čini najboljim sretstvom za cirkulaciju? To je alkaloid kapsaicin.
Nemački farmakolog, Rudolf Buchheim, 1873., i mađarski doktor, Endre Hőgyes ustanovili su da „kapscisol”  (delimično čist kapsaicin), izaziva gorući osećaj kada dođe u kontakt sa mukoznim membranama, kao i da podstiče lučenje želudačnog soka.
Kapsaicin je najzastupljeniji kapsaicinoid u ljutim paprikama. Sledeći po zastupljenosti je dihidrokapsaicin.
Upoređujući ova dva jedinjenja sa ostalim kapsaicinoidima (nordihifrokacpaicin, homodihidrokapsaicin i homokapsaicin), dobija se vrlo čudan rezultat, naime, kapsaicin i dihidroksikapsaicin su duplo potentniji u reagovanju sa nervima, kada se koristi rastvor u kom je koncentracija kapsacinoida ista kao i u paprikama (razblažen rastvor), međutim, ukoliko koristimo jako koncentrovan rastvor kapsaicinoida svaki od navedenih kapsaicinoida je podjednako potentan.
Kapsaicin se najverovatnije sintetiše u interlokularnim septama ljutih papričica. Polazne supstance za sintezu kapsaicina su dve amino kiseline, fenilalanin i valin.
Fenilalanin se transformiše u vanililamin, u putu fenil propanoida, a valin se transformiše u 8-metil-nonensku kiselinu, koja uz pomoć kapsaicin sintetaze sa vanililaminom gradi kapsaicin.
Američka asocijacija za istraživanje raka, sprovela je istraživanje u kome je dokazano da kapsaicin može da uništi ćelije raka prostate, indukujući apoptozu (ćelijsku smrt).
Istraživanja su obavljena na ljudskom tumoru prostate, koji je uzgajan u miševima. Pokazalo se da su se tumori tretirani kapsaicinom smanjili za petinu, u poređenju sa onim koji nisu tretirani nikakvim sredstvom.
Takođe, istraživanja Notingemskog Univerziteta, pokazuju da kapsaicin izaziva apoptozu humanih ćelija raka pluća. Postoje istaživanja u Japanu i Kini, čiji rezultati ukazuju na to da kapsaicin deluje kao inhibitor rasta ćelija koje su odgovorne za nastanak leukemije. Takođe možemo da kažemo da ljuta paprika podstiče creva da se prazne tako da se preporučuje ljudima koji imaju problema sa zatvorom.
Da rezimiramo, ako imate problema sa zdravljem, svakako vam savetujem da počnete da jedete ljutu papriku. Ona će vam pomoći da u kratkom vremenskom period imate vrhunske rezultate.

Postoji još mnogo stvari kod kojih možete koristiti ljutu papriku, ali ovo su samo neke od njih. Saznajte istinu i istina će vas osloboditi!
izvor-(vestinet)


Nema komentara:

Objavi komentar