Za koru:
● 8 jaja,
● 200 g šećera,
● 50 g čokolade,
● 160 g badema ili ljesnika(po zelji)
● 80 g brašna
● 8 jaja,
● 200 g šećera,
● 50 g čokolade,
● 160 g badema ili ljesnika(po zelji)
● 80 g brašna
Za fil:
● 4 jaja,
● 150 g šećera,
● 150 g čokolade,
● 250 g margarina,
● 3 kašike ruma
● 4 jaja,
● 150 g šećera,
● 150 g čokolade,
● 250 g margarina,
● 3 kašike ruma
Za glazuru:
● 100 g čokolade,
● 80 g margarina,
● 2-3 kapi suncokretovog ulja.
● 100 g čokolade,
● 80 g margarina,
● 2-3 kapi suncokretovog ulja.
Priprema:
Umutite žumance sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, mljevene bademe, brašno i na kraju snijeg od bjelanaca.
Koru peći u plehu, preko papira za pečenje, oko 20 minuta na 180 stepeni.
Kad se kora potpuno ohladi isijecite je na tri dijela.
Za fil umutite jaja sa šećerom, stavite ih na paru, dodajte čokoladu i kad se fil ujednači skinite ga sa vatre da se potpuno ohladi.
Filu dodajte rum i umućen margarin, a zatim ga podijelite na dva dijela i stavite između kora.
Za glazuru istopite margarin, skinite ga sa vatre, dodajte čokoladu i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko torte.
Nema komentara:
Objavi komentar