četvrtak, 25. veljače 2016.

Osho: U stanju si pretvoriti svoj pakao u raj!--(POUCNA PRICA)

Da biste se promijenili važna je spremnost prihvatiti odgovornost za sve ono što radite u svom životu: bijes ili radost, dobro ili loše, raj ili pakao. Kada shvatite da ste vi uzrok onoga što vam se događa, tada je ta odgovornost osviještena i prihvaćena – misli se počinju mijenjati. Budite otvoreni za nove mogućnosti!

Evo jedne poznate priče:
Jedan čovjek je putovao i iznenada dospio u raj. U Indiji, koncept raja je često povezan s drvetom ispunjenja želja. Kad se sjedne ispod tog drveta, svaka želja se trenutno ostvaruje. Nema kašnjenja, nema vremenskog razmaka između želje i ostvarivanja željenog.
Čovjek je bio umoran i legao je spavati ispod takvog drveta. Kada se probudio, osjetio je veliku glad i pomislio:
– Gladan sam. Kad bi odnekud došlo malo hrane.
I odmah niotkuda pojavila se hrana. Kroz zrak je letjela, vrlo ukusna hrana. On je bio toliko gladan da nije ni mislio odakle je došla (kada ste gladni, vi ne razmišljate). Odmah je počeo jesti, a hrana je bila tako ukusna…
Zatim, kada je utolio glad, pogledao je oko sebe. Sada je osjetio zadovoljstvo. Pojavila mu se još jedna misao:
– Kad bi bilo još nešto i za popiti…
Odmah se pojavilo dobro piće. Ležeći u hladu drveta spokojno pijuckajući, rashlađen pirkanjem povjetarca, on se počeo pitati:

– Što se događa? Što se ovo događa? Možda sanjam? Da li ovdje postoje neki demoni koji zbijaju šalu sa mnom?
I demoni su se pojavili. Bili su užasni, surovi i odvratni – točno onakvi kakvim ih je zamišljao.
Zadrhtao je i pomislio:
– Sad će me ubiti …
I oni su ga ubili.
Ova priča puna je smisla. Tvoj um je to drvo ispunjenja želja i bez obzira što pomisliš, prije ili kasnije to će se obistiniti.
Ponekad je vremenski interval takav da si potpuno zaboravio da si to htio i ne možeš pronaći uzrok od čega je sve počelo.
Ali ako pogledaš dublje, vidjećeš da tvoje misli stvaraju tvoj život. One stvaraju tvoj raj, one stvaraju tvoj pakao. One stvaraju tvoju patnju, one stvaraju tvoju radost. One stvaraju loše, one stvaraju dobro … svi vi ovdje – ste čarobnjaci, svi vi ste tvorci svog života. Svatko prede i tka čarobni svijet oko sebe … on se potom ispostavi stvaran.
Pauk se sam hvata u svoju mrežu.
Nitko te ne muči, osim što ti mučiš samog sebe.
A kada je to osviješteno, stvari se počinju mijenjati.ada možeš sve preokrenuti:  U stanju si pretvoriti svoj pakao u raj.
Osho


(Izvor: bebamur.com / atma.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar