četvrtak, 24. prosinca 2015.

Ljepota kose u časi soka

Znate da konzumiranje sirovog voća i povrća u obliku soka, ili čak utrljavanje istih sokova u vlasište, predstavlja najsigurniji put do nahranjene, zdrave i sjajne kose.

Pogledajte koje namirnice možete smiksati u ukusan sok i tako pomoći rastu kose, zaštititi folikule i spriječiti ispadanje kose.

Kivi

Bogat vitaminom C, pomaže u zaštiti folikula i potiče rast kose. Vitamin C jak je antioksidans te nam ujedno pomaže za jačanje imuniteta. Kivi, također, sadrži male količine bakra, mineral za kojeg je poznato da utječe na pigmentaciju kose.

Krastavci

Sadrži vitamin C, mangan, beta-karoten i brojne flavonoide koji štite folikul kose. Također sadrže i silicij, jako važan mineral za zdravlje kose jer se nalazi u vezivnom tkivu i potiče rast kose.

Guava

Znate lida ovo slatko tropsko voće sadrži dvostruko više vitamina C nego naranča i kivi? Osim toga, jedan od najboljih izvora vlakana, a ima dosta beta-karotena i kalija koji imaju zaštitni učinak na vlasi.

Češnjak

Gubitak kose može biti zbog infekcije kože ili folikula kose. Poznati lijek za taj problem je utrljavanje soka od češnjaka direktno na kožu. Učinkovito će zaustaviti infekciju, potaknuti rast kose te vratiti ravnotežu vlasištu. Češnjak je odličan izvor selena, minerala bitnog za zdravlje kose. No, kod gubitka kose utrljavanje soka od češnjaka mnogo je korisnije jer bi trebalo pojesti velike količine češnjaka za isti učinak, tako je ovim načinom direktnog masiranja soka učinkovitiji zbog veće koncentracije korisnih sastojaka. Svakako, ukoliko imate problema s gubitkom kose, isprobajte.

Jagode

Voće puno vitamina koje podržava dobro raspoloženje, lijepu kožu i kosu. Sadrži više vitamina C od limuna i naranče kao i folnu kiselinu, biotin, cink, bakar i mangan, koji osim što su neophodni za zdravlje, pomažu i u zaštiti folikula.


Korijandar

Bogat je izvor željeza, a upravo nedostatak ovog minerala dovodi do gubitka kose kod žena. Dobar je izvor bakra koji je potreban za pigmentaciju kose i mangana koji ima antioksidativno djelovanje. Nadalje, korijandar ima antistresno djelovanje, a znamo da je stres jedan od vrlo čestih uzroka pojačanog gubitka kose.

Špinat

U svom sastavu sadrži željezo, magnezij, mangan, kalcij, kalij te vitamine A, B6, C i E. Špinat pospješuje rad mišića, srca i bubrega te je zaslužan za kožu, kosu i nokte.

Nema komentara:

Objavi komentar