nedjelja, 6. ožujka 2016.

Naučite u samo dvije minute kako napraviti kečap, senf i majonezu-RECEPTI



Za pripremu senfa sjemenke se moče u tekućini kao što su grožđani sok, mošt, vino, ocat, jabukovača ili voda. Potrebno ih je samljeti u finu kašu, pri čemu temperatura tijekom pripreme ne smije prijeći 40°C...Mnogi preferiraju domaće namaze, ali za to ponekada nemaju dovoljno vremena.
S ovim savjetima moći ćete brzo i jednostavno napraviti sami kečap, majonezu i senf, a recepte možete sami korigirati dok ne dobijete konačni rezultat koji će vas namamimiti da izustite: To je to!
Za pripremu senfa sjemenke se moče u tekućini kao što su grožđani sok, mošt, vino, ocat, jabukovača ili voda. Potrebno ih je samljeti u finu kašu, pri čemu temperatura tijekom pripreme ne smije prijeći 40°C jer će eterična ulja iz sjemenki, koja daju svojstven okus senfu, ishlapjeti. Stoga se za usitnjavanje ovih sjemenki koristi - mužar. 

Kečap
U čašu vode dodajte jušnu žlicu smeđeg šećera i promiješajte da se rastopi. Prebacite u blender i dodajte pola crvenog luka. U zdjelici, dobivenoj smjesi dodajte četvrtinu žlice mljevenih klinčića, cimeta, soli, pola žlice senfa, tri žlice bijelog vinskog octa, 200g pasirane rajčice. 
Senf
U mužar, nikako ne u blender, stavite jušnu žlicu soli, jušnu žlicu kurkume, 3,5 jušne žlice smeđeg šećera, žlicu suhih začina po želji, 3,5 jušne žlice sjemenki gorušice. Sve dobro usitinite i izmješajte i dodajte dobivenoj smjesi 3/4 čaše bijelog vinskog octa. Čuvajte u hladnjaku dva tjedna. 

Majoneza
Dva žumanjka promiješajte i dodajte žlicu senfa. Zatim 500 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, sok pola limuna i sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Jednostavno, zar ne?
izvor:vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar