subota, 13. veljače 2016.

Zašto su svi “poludjeli” za kolačem od tri sastojka-recept

Poslastica koja se brzo sprema. Ako vam se jede niskokalorični kolač (230 kcal po porciji), možete isprobati ovaj recept.


Sastojci za japanski sufle kolač od sira

Broj porcija: 6  

Neophodna oprema: okrugla modla za kolače od 15 cm, električni mikser

Sastojci:
  • 3 jaja
  • 120 g bele ili crne čokolade
  • 120 g omekšalog krem sira


Uputstvo:
  1. Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa.
  2. Stavite čokoladu u veliku metalnu činiju, a zatim je otopite na pari iznad šerpe sa ključalom vodom. Dodajte u čokoladu krem sir i dobro umiješajte. Sklonite smjesu s pare i umiješajte tri žumanca.
  3. U velikoj činiji umutite tri bjelanca u čvrst snijeg.
  4. Dodajte trećinu snijega u smjesu od krem sira i pažljivo umiješajte špatulom. Zatim ponovite postupak još dva puta dok ne umiješate sav snijeg.
  5. Namažite uljem ili puterom papir za pečenje i obložite modlu za kolače. Sipajte smjesu za kolač u modlu i nekoliko puta je lagano lupnite po kuhinjskom pultu, kako bi balončići vazduha izašli iz smjese.
  6. Stavite modlu na tepsiju u koju ste prethodno sipali vrelu vodu. Pecite na 170 stepeni 15 minuta, zatim još 15 na 160 stepeni, a zatim isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.
  7. Kad je kolač gotov, pustite da se dobro ohladi prije nego što ga nasiječete. Možete ga posuti i prah šećerom....prijatno...

Nema komentara:

Objavi komentar