Ukusan desert možete napraviti začas i to samo od starog hleba i sastojaka koje verovatno već imate.
SASTOJCI: 6 kriški starog hleba, 2 kašike otopljenog maslaca, 50 grama suvog grožđa, 4 jaja, 400 ml mleka, 100 g šećera, 1 kašičica mlevenog cimeta, 1 kašika ekstrakta vanile
PRIPREMA: Zagrejte šporet na 175 stepeni. Hleb star jedan dan iscepkajte na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte otopljeni maslac i suvo grožđe. U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb pređite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom. Stavite da se peče u prethodno zagrejanu pećnicu oko 45 minuta.
Prijatno!
Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudicama za sufle, što će vam olakšati posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar