utorak, 5. travnja 2016.

TURSKI RECEPT-Lahmacun (lahmađun)

SASTOJCI: - kvasac, šećer, mlaka voda, brašno, sol, maslinovo ulje = za tijesto
- maslac, luk, češnjak, 250g mljevenog mesa, rajčica, svježa menta, peršin, sol, papar, limunov sok = za nadjev
PRIPREMA: umijesite tijesto od kvasca, šećera, tople vode, brašna i soli. Ostavite ga da se sat vremena diže u nauljenoj posudi prekrivenoj vlažnom krpom. Izrežite ga na tri dijela, od svakog oblikujte lopticu i pustite da stoji još pola sata. Rastopite maslac, dodajte luk i pržite 5 min. Potom dodajte češnjak. Umiješajte sve ostale sastojke za nadjev. Ako je smjesa presuha dolijte vode. Loptice tijesta razvaljajte, stavite na plohu za pečenje i namažite maslinovim uljem. Dodajte nadjev i pecite 15 min. Tijesto mora ostati mekano da se može zamotati. Gotovo jelo prelijte limunovim sokom i poslužite.                                                                                    izvor:orijent-shop

Nema komentara:

Objavi komentar