četvrtak, 4. veljače 2016.

čudesni lijek nadohvat ruke-SOK OD KRUMPIRA KAO LIJEK PROTIV TEŠKIH BOLESTI..


Sok krumpira čudesan je lijek nadohvat ruke. Uz sve to, vrlo je povoljan. Sok od krumpira primjenjuje kao dio poznate Brojsove terapije protiv raka. Isto tako, krumpirov sok pokazao se kao prirodno sredstvo za liječenje gastritisa, jedne od najraširenijih bolesti današnjice. U tu svrhu preporučuje se uzimati po jednu žlicu soka krumpira razrijeđenog s malo vode, pola sata prije doručka, ručka i večere. U zadnje vrijeme krumpir sve više dobiva na važnosti kao učinkovito sredstvo u borbi protiv bolesti jetre i bubrega, ali i kod srčanih oboljenja, visokog tlaka, dijabetesa, lumbaga, reumatskih bolesti itd.
Ukratko, sok od krumpira jača imunitet, pomaže u terapiji liječenja rakasmanjuje razinu šećera u krvinjeguje problematičnu kožu i čisti organizam od toskina i baš zato preporučamo da ga tu i tamo konzumirate.

Kako ga napraviti?

Sok od krumpira vrlo je jednostavno napraviti. Prije svega, krumpir dobro operite i uklonite s njega sve klice i zelene dijelove kore. Potom ga naribajte, stavite u lanenu krpu i iscijedite sok. U tu svrhu možete uporabiti i sokovnik. Sok uvijek pijte svježe pripravljen, a radi poboljšanja okusa možete ga pomiješati s voćem i povrćem po izboru, primjerice jabukom i mrkvom, sokom od limuna ili medom.                                                                                                                                    Blagodati krompirova soka: jača imunitet
- Čisti organizam od otrova
- Neguje problematičnu kožu
- Koristi se kao deo terapije protiv raka
- Pomaže kod gastritisa i drugih stomačnih tegoba
- Smanjuje nivo šećera u krvi
- Pomaže kod bolesti jetre i bubrega
- Štiti od kardiovaskularnih bolesti                                                                                                                                                                                                      -Ljuska krompira prirodno je sredstvo za detoksikaciju organizma i izvor mnogih nutrijenata. Konzumirate li krompir zajedno s ljuskom, osobito sirov, unećete u organizam niz vrednih sastojaka poput ugljenih hidrata, belančevina, vitamina C i B6, kalijuma, gvožđa, magnezijuma i cinka.


Važno je imati na umu da se vitamin C kuvanjem gubi, što je uistinu velika šteta, jer u sirovom krompiru srednje veličine (150 grama) ima čak 27 mg vitamina C, što čini 45% preporučenog dnevnog unosa tog vitamina.

Između ostalog, veoma je delotvoran u nezi problematične kože, te obezbeđuje čist i blistav ten, bez akni i mitisera. Zahvaljujući antiseptičkim svojstvima, odličan je čistač problematične kože, a budući da sadrži veliki udeo C vitamina i skroba, hrani kožu i sprečava njeno starenje.


Ako se nariba i u obliku maske nanese na lice, očistiće i zategnuti kožu, te izgladiti sitne bore. Usto, može pomoći u borbi protiv celulita. U tu svrhu, dovoljno je kriškama sirovog krompira redovno masirati kritična mesta.

Nema komentara:

Objavi komentar