Sastojci:
- 1 pile srednje veličine
- 1 vrećica čipsa
- 2 jaja
- smjesa za paniranje (manja količina nego obično jer ćemo koristiti i čips)
- malo mlijeka
- crvena paprika
- sol
- biber
- špinat kao prilog
Priprema:
Pile isijecite na komade za pohovanje. Preporučujem da but prepolovite na batak i zabatak, krila također podijelite, te nastojte da i drugi komadi ne budu preveliki. Filete također možete pohati.
Isječene komade pileta stavite u mješavinu vode i mlijeka, dodajte malo soli i kuhajte petnaestak minuta. Nakon kuhanja komade piletine ohladite, pospite sa crvenom paprikom. Nakon toga slijedi – komade piletine uvaljajte u brašno, pa u izmučena dva jaja, te na kraju u smjesu od prezle i izmrvljenog čipsa. Pržite na vrućem ulju. Ostatak jaja umiješajte sa ostatkom mrvica i čipsa, ispržite i to vam može biti ukusan dodatak jelu ili vam može poslužiti kao podloga za serviranje piletine.
Isječene komade pileta stavite u mješavinu vode i mlijeka, dodajte malo soli i kuhajte petnaestak minuta. Nakon kuhanja komade piletine ohladite, pospite sa crvenom paprikom. Nakon toga slijedi – komade piletine uvaljajte u brašno, pa u izmučena dva jaja, te na kraju u smjesu od prezle i izmrvljenog čipsa. Pržite na vrućem ulju. Ostatak jaja umiješajte sa ostatkom mrvica i čipsa, ispržite i to vam može biti ukusan dodatak jelu ili vam može poslužiti kao podloga za serviranje piletine.
Nema komentara:
Objavi komentar