petak, 13. studenoga 2015.

Sagrađen najviši zamak od peska na svetu!

Sagrađen najviši zamak od peska na svetu!                Kompanija "The Sand Sculpture" koja je do sada bila sedam puta Ginisov rekorder i njen vlasnik Ted Sajbert, pre nekoliko dana, tačnije u krajem oktobra meseca, sagradili su u Majamiju najviši zamak od peska!...


Njih je angažovala kompanija "Turkish airlines" kako bi obeležila uvođenje nove linije na relaciji Istanbul-Majami koja kreće od 25. oktobra ove godine.

"Retkost je pronaći zamak od peska sa ovako dobrim i sjanim preciznim urađenim detaljima, sa toliko replika divnih svetskih gradova, koji pritom obara Ginisov rekord. Zvanično neverovatno " - izjavio je Ginisov sudija

Ovaj zamak od peska koji je napravljen zbog promocije " Turkis Airlines" kompanije oborio je prthodni Ginisov rekord koji je iznosio 12,4 metra, i postavio novi koji sada iznosi 14 metara visine

Nahviši zamak od peska ilustruje na koji način “Turkiš Erlajns” spaja Majami sa svetom kroz jednostavan pristup do 278 destinacija širom sveta.

Za izgradnju "najvišeg zamka od peska", bilo je potrno oko dve nedelje, a uloženo je u njega gotovo 1.800 tona peska.! U izgradnji najvišeg zamka od peska površine 4.000 kvadratnih metara učestvovalo je 19 skulptora iz celog sveta.

Visina zamka zvanično je potvrđena 26. oktobra 2015. godine. Dok je grad Majami proglasio je ponedeljak, 26. oktobar Danom "Turkish Airlnines"kompanije.

Proglašenje je obavljeno na konferenciji za medije na kojoj su učestvovali Vilijem Talbert, CEO kompanije Miami Convention & Visitors Bureau, direktor Međunarodnog aerodroma u Majamiju, Emilio T. Gonzales i direktor Historic Virginia Key Beach Gaj Forčion.

Nema komentara:

Objavi komentar