nedjelja, 17. siječnja 2016.

Proverite zbog čega je baš ceo svet poludeo za japanskim omletom Tamagajoki

Poznato je da su jaja jedan od najboljih izbora koji možete da servirate za doručak sebi i svojoj porodici.


Tako ukusan, a tako lagan!

A ako volite omlet, onda jednostavno morate da proverite zbog čega je baš ceo svet poludeo za japanski omletom Tamagajoki. Ne brinite i deca će ga obožavati!

Sastojci:
- 5 jaja
- 1 kašičica ulja
- Kockica putera
- So
- Biber
- 4 kašike narendane ili sitno seckane šargarepe
- 4 kašike narendane ili sitno seckane tikvice
- 1 kašika seckanog crnog luka
- 1 kašika seckanog vlašca



Priprema:
Najpre očistite i narendajte povrće, a crni luk sitno iseckajte. Jaja umutite, a zatim ih procedite kroz kuhinjsku cediljku. Stavite u tiganj jednu kockicu putera a kad se rastopi dodajte ulje. Kada se dobro zagreje masnoća, sipajte jaja, a zatim im kada se blago prepeku, dodajte povrće i urolajte ih . Izvadite omlet i još ga urolajte u bambusovu prostirku kako bi se još lepše formirao. Isecite i služite.

Nema komentara:

Objavi komentar