petak, 1. siječnja 2016.

Ekstrakt lista koji sadrži višestruko veću snagu antioksidansa od vitamina C

Napravite mesta u svom ormariću sa prirodnim lekovima, zato što danas pričamo o fantastičnom leku, koji definitivno morate imati pri ruci. Već smo upoznati sa dobrim osobinama maslina i maslinovog ulja, ali šta je sa listovima ovog darežljivog drveta? I oni imaju neverovatne osobine.
Korišćenje maslinovog lista u svojstvu leka datira hiljadama godina unazad, počevši sa Egipćanima, koji su verovali da ovaj list ima božanske moći, i koji su ga koristili pored ostalog i za mumifikaciju. Njegova lekovita svojstva se pominju i u bibliji. U marokanskoj tradiciji, čaj ili infuzija sa maslinovim lišćem se koriste za lečenje neregularnosti nivoa šećera u krvi i dijabetesa.
Moderna nauka je istražila i potvrdila mnogo terapeutskih svojstava maslinovog lista, a mnoge od ovih studija su izvedene tokom proteklog veka. Sada znamo da mnoge od njegovih lekovitih osobina dolaze usled aktivnih sastojaka, oleuropeina i elenolinske kiseline. Ova jedinjenja, zajedno sa drugim jedinjenjima, imaju snažna antioksidantna i antiupalna svojstva, i odlični su protiv mnogih akutnih i hroničnih oboljenja, uključujući visok krvni pritisak, prehladu, malariju, HIV, dijabetes, rak i visok holesterol.
Sledi kratak presek stanja koja su uspešno lečena ekstraktom maslinovog lista.

Ekstrakt maslinovog lista za krvni pritisak

Istraživanja su pokazala da esktrakt maslinovog lista kontroliše krvni pritisak i deluje i kao preventiva i kao lek kada dođe do hipertenzije Zapravo, dokazano je da deluje efektivno kao i prepisani lekovi samo bez nuspojava. Ekstrakt ne bi trebao da se koristi sa lekovima za pritisak, da ne bi došlo do prevelikog sniženja pritiska, što može biti opasno.

Prednosti kod dijabetesa

Ekstrakt maslinovog lista reguliše šečer u krvi i razvoj dijabetesa pomoću nekoliko mehanizama. Poboljšava mehanizme za varenje i metabolizam, i štiti tkiva od oksidacije.

Ekstrakt maslinovog lista protiv bolesti

Ekstrakt maslinovog lista se pokazao kao efektivan protiv velikog broja bolesti, kako akutnih i hroničnih. To uključuje i one izazvane mikroorganizmima kao što su bakterije, virusi i protozoe, i upale. Evo nekih bolesti kod kojih se stanje poboljšalo nakon tretmana ekstraktom maslinovog lista:
– infekcija kandidom
– meningitis
– herpes
– HIV
– hepatitis
– pneumonija
– tuberkuloza
– malarija
– rak
… i mnoge druge teške ili „neizlečive“ bolesti.

Ekstrakt maslinovog lista protiv viskokog holesterola

Moćna polifenolska jedinjenja koja se nalaze u maslinovom lišću direktno smanjiju stvaranje naslaga na arterijama i štite krvne sudove svojim antioksidantnim i antiupalnim svojstvima. Ekstrakt je u stanju da spreči oksidaciju lošeg LDL holesterola, koji je prvi korak u procesu arteroskleroze. Ekstrakt maslinovog lista je stoga važna supstanca kada je kardiovaskularno zdravlje i zdravlje cirkulaturnog sistema u pitanju.

Održavajte zdravlje svog mozga sa ekstraktom maslinovog lista

Istraživanja na životinjama su pokazala da uzimanje ekstrakta maslinovog lista redovno može da spreči neurodegenerativne bolesti poput Alchajemera, i ograniče štetu nanetu centralnom nervnom sistemu usled moždanog udara.

Preventiva sa ekstraktom maslinovog lista

Znamo da je stres jedan od faktora zbog kojeg ljudi imaju slab imuni sistem i razboljevaju se na redovnoj bazi. Ekstrakt maslinovog lista ima mnoga svojstva koja pomažu borbu sa bolestima i hrončnim stanjima, od kojih neka mogu biti povezana sa slabim imunitetom.
Neka od stanja kod kojih dolazi do poboljšanja:
– hronične prehlade i infekcije
– psorijaza
– aritmija
– hemoroidi
– zubobolja
– hroničan bol u zglobovima
– želja za hranom

Ekstrakt maslinovog lista i nuspojave

Istraživanja sprovedena nad ekstraktom maslinovog lista nisu našla nikakve štetne nuspojave čak i kada je doza nekoliko stotina puta veća od preporučene. Međutim, konsultujte se sa profesionalcem da biste bili sigurni da je ovaj biljni lek odgovarajuć za vaše stanje.
Pokušajte da integrišete ovaj višestrani biljni lek u svoju preventivu protiv bolesti i uživajte u dugoročnim prednostima.

Nema komentara:

Objavi komentar