srijeda, 23. ožujka 2016.

OŽUJAK- Radovi u vrtu-(KORISNI SAVJETI)

Zima polako prolazi a i dani su sada već duži i topliji. Vrijeme je da polako krenemo sa radovima u našim vrtovima. I tako poboljšati život vašem vrtnom cvijeću, samom vrtu i naravno sobnom cvijeću.
Počinje vrijeme sadnje drvenastog bilja, i sada je pravo vrijeme za sadnju živica ukoliko ste se odlučili posaditi živu ogradu ili obnoviti staru ukoliko se koja biljka eventualno osušila.
Također sada se može posaditi i ruže kojih ima sada veliki izbor trgovinama i vrtnim centrima.
rad1.jpgNaravno vrijeme je sađenja trajnica i na kraju i najljepše sada je pravo vrijeme za početak sađenja Maćuhica. Da nam krase vrt dok ne dođu na red ljetnice.
Uklonite stare ocvjetale cvjetove  na vašim proljetnicama koje su nikle u vrtu, tako da stvore snagu i hranu za lukovicu, pa da nam iznikne ponovo i nagodinu.


Pravo je vrijeme da oblikujete i vaše grmoliko bilje što imate u vrtu. Porežite suvišne grane a polomite grane uklonite i pokupite ih te ih kompostirajte.
Počnite polako sa pospremanjem vrta. Očistite i pokupite otpale grane, lišće koje se eventualno nalazi u vašem vrtu.


Već se može i poplijeviti prva trava koja je nikla između Maćuhica koje smo posadili u jesen i ostalih trajnica i trava. Te ih utisnite ukoliko su izašle van od zime što je vrlo rijetko ove godine.  Trave očistite od uvelih i neuglednih dijelova.
rad.jpgPronađite i pripremite alat koji ste spremili preko zime. Te kosilicu za travu možete servisirati ukoliko to niste napravili prije zime. Promijenite filtre, ulje od motora, svjećice te krenite u prvu košnju ukoliko je to potrebno. Što je inače rano za ovo doba godine ali s obzirom na to kakva je bila ova to je izuzetak.
I na kraju očistite sobno cvijeće. Uzmite posudu sa toplom vodom, meku krpicu ili spužvu te očistite cvijeće od prašine i prljavštine koja je pala na njih tijekom zime.    izvor:.cvijet.info

Nema komentara:

Objavi komentar