petak, 18. prosinca 2015.

NAJCJENJENIJA VRSTA MEDA: RJEŠENJE ZA NESANICU I MNOGE TEGOBE

Dakle, riječ je o jako medonosnoj biljci čiji je med daleko cijenjen. Za bagremov med se smatra, i to ne bez razloga, da ima ljekovita svojstva.

Med od bagrema je jako ljekovit i jedna je od najcjenjenijih vrsta meda. Bagremov med umiruje živčani sistem i otklanja posljedice nakupljenog stresa,te nam pomaže u liječenju nesanice jer omogućava zdrav san.

Ovaj cijenjeni pčelinji proizvod može i do čak dvije godine ostati u tečnom stanju, jer sadrži više fruktoze nego glukoze. Bagremov med ima jako blag okus i lako se probavlja, pa se preporučuje i u ishrani djece starije od godinu dana. Djeca ga najviše vole upravo zbog blagog okusa i najbolje ga je djeci davati na žličicu u sirovom obliku, kao i uz čaj od kamilice koji je također jako blagog okusa.

Kod odraslih ljudi bagremov med, pored toga što smanjuje tegobe kod nesanice, stresa, i nervoze, pokazao se jako dobrim za reguliranje probave, naročito kod opstipacije. Bagremov med kao lijek je veoma efikasan za liječenje prehlade, a on također i okrepljuje iscrpljeni organizam.

Najbolje ga je čuvati van domašaja svjetlosti na sobnim temperaturama.

Nema komentara:

Objavi komentar