četvrtak, 17. prosinca 2015.

VOLJETI SEBE-Na putu prema pozitivnoj promjeni jedna od najvažnijih stvari je naučiti voljeti sebe.

Vjerojatno osoba koju najčešće uzimate zdravo za gotovo ste upravo vi sami, stoga je bitno to promijeniti, osvijestiti sebe, svoje vrijednosti i postignuća, bilo da ih smatrate malim ili velikima. Ovdje nije riječ o egoizmu, već osvješćivanju osjećaja da ste vi osoba koja zaslužuje ljubav i pažnju, da razumijete svoje potrebe i da ste spremni podržati se.

Naučite pronaći i cijeniti ono dobro i lijepo u vama i probajte se “zaljubiti” u sebe. 

Ljubav prema nama samima ne rađa se preko noći te je potrebno vrijeme da prepoznate svoje vrline, kao i da prihvatite i zavolite svoje mane. Za početak, prestanite se neprestano kritizirati, budite strpljivi prema sebi i svaki dan nastojte sebi pokazati ljubav i nježnost. 

Jedan od načina kako možete započeti ovu promjenu, jest da sebi napišite ljubavno pismo. Da, dobro ste pročitali. Stavite na papir sve stvari na kojima ste zahvalni na tome što jeste, nabrojite svoje vrline i vlastite male uspjehe.Već nakon 7 sekundi počet će se osjećati bolje, jer kada vidite vaše vrline “crno na bijelo”, ubrzo ćete shvatiti koliko kvaliteta zapravo posjedujete.

Također, probajte sebi napisati lijepu poruku i zalijepite je na ogledalo u kupatilu. Ova mala poruka podsjetit će vas svakog jutra na to koliko ste sebi važni te ćete tako pozitivno krenuti u dan. 

Na kraju krajeva, vi ste osoba s kojom provodite najviše vremena, stoga nije li bitno zavoljeti se? 

Nema komentara:

Objavi komentar