petak, 18. prosinca 2015.

Njegujte dijete u sebi...

„Velik je onaj koji nije ostao bez djetinjeg srca.“ Mencius

Kada ste zadnji put napravili nešto djetinje veselo? Zbog užurbanog tempa života i svakodnevnih obaveza često dopustimo da nas ozbiljnost života „proguta“.

Svi smo jednom bili djeca koja su gledala bezbrižno na život, sanjali velike snove i sve se činilo mogućim. To su samo neke od karakteristika koje bismo trebali zadržati i u odrasloj dobi te tako njegovati dijete koje i dalje čuči u svima nama.

Sjetite se koliko su vas, dok ste bili dijete, veselile male stvari – kiša nije značila zastoj u prometu, već skakanje po lokvama, svaki sladoled izmamio bi nam osmijeh na lice, a jedna loša ocjena nije značila i kraj svijeta. Nije li odličan osjećaj iskusiti tu slobodu, zabavu i entuzijazam? Dajte si oduška i napravite s vremena na vrijeme nešto djetinje – vidjet ćete koliko ćete se brzo početi bolje osjećati. Zapjevajte pjesmicu koju ste voljeli dok ste bili mali, pročitajte omiljenu priču, potrčite bez razloga, poskočite od sreće... Sve te sitnice potaknut će niz pozitivnih reakcija u vašem tijelu i za svega 7 sekundi počet ćete se osjećati vedrije i bolje. Ne zaboravite, ponekad su sasvim male stvari dovoljne da mijenjate svoj svijet nabolje.

Nema komentara:

Objavi komentar