ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

OMILJEN NA PIZZI I U MEDITERANSKOJ KUHINJI: OVAJ ZAČIN JE UBOJICA BAKTERIJA

Idealan začin za pizzu – origano – je biljka koja pruža nevjerojatno puno ljekovitih svojstava, a prepuna je antioksidansima zahvaljujući čemu ubija bakterije i smanjuje rizik od bolesti. Njegovo ulje se koristi na razne načine. Navest ćemo u čemu sve origano može pomoći. Naravno, ne može se koristiti kao jedina terapija za neku težu bolest.

Što se tiče glavobolja, problema koji muči velik dio populacije na kugli zemaljskoj, ulje origana može odlično poslužiti u olakšavanju bolova. Jednak omjer ulja origana i maslinovog ulja utrljajte na čelo i sljepoočnice, naravno ne i na oči.

Kada vam se pojavi grlobolja, možete dodati par kapi ulja origana u čašu tople vode i to popiti. Simptomi bi mogli nestati. Odlično je i protiv zubobolje. Pomiješajte kap ulja origana s 1 žličicom maslinovog ulja i isperite usta time.

Ulje origana je dobro i za ublažavanje probavnih smetnji. Može riješiti i bol u uhu, isto ako se pomiješa s maslinovim uljem.

Pomaže osloboditi bolne mišiće. Jednostavno razrijedite nekoliko kapi i umasirajte na bolna mjesta. Učinite to 3 puta dnevno i mišići mi se trebali opustiti, a bol nestati.

Sama biljka ima fantastičnu aromu i može se koristiti u raznim jelima. Već smo spomenuli pizzu, ali i u raznim juhama, salatama, marinadama, kao dodatan začin i slično se može koristiti.

Origano je samo jedna od biljaka koja ima sjajna svojstva, no prije korištenja posavjetujte se sa liječnikom. Te biljke imaju sjajna svojstva, no nipošto nebi smjele biti zamjena klasičnim metodama liječenja koje propisuju liječnici.

Nema komentara:

Objavi komentar