petak, 20. studenoga 2015.

ČAROBNI NAPITAK: Svakog jutra pijte čašu posoljene vode…

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakog jutra, a zapadni svijet je tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo.

“Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, nerafiniranom morskom solju (dobar izbor po nama bi bio Cvijet soli ili himalayska sol).

U tom slučaju je njezin zdrav efekt zagarantiran. Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog balansa, povoljan utjecaj na proširene vene i još mnoge druge.

Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i zato što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže za sebe.

Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

Sve što trebate učiniti je uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu kašičicu morske soli. Evo tek nekoliko razloga zašto bi to trebalo raditi:

1. Hidratacija

Nutricionist Matt Stone ističe da ako pijete samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjena tekućinom. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jednom dnevno.

2. Probava

Ako imate problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Ukoliko pijete takvu čašu zdravlja svakog jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu probavu.

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju živčani sustav. Zato, ako imate problema s nesanicom, ova čaša će blagotvorno utjecati na taj problem i barem će ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

4. Detoksikacija

Riječ je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da lužine minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, naročito onima koji imaju problema s osteoporozom.

6. Blagotvoran utjecaj na kožu

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, posolite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim efektom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne točke u vezi su, između ostalog, s informacijom o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, zato se ne dvoumite se i isprobajte ovaj recept, piše dnevno.rs.

Nema komentara:

Objavi komentar