ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

Odsekla je duge plave lokne: Ne zbog trenda, ovo je jedna MOĆNA poruka!

Glumica Kler Bouen još jedna je od poznatih zvezda koja je odlučila da skrati dugu kosu i isproba kratku frizuru, ali ona nije to uradila da bi ispratila modne trendove. Ona je to učinila iz najboljeg mogućeg razloga i ovim gestom poslala je snažnu poruku.
 Kler, koja igra pevačicu Skarlet O Konor u hit seriji "Nešvil", podelila je na Fejsbuku dirljivu ispovest. Naime, njena nova frizura jako je slična onoj koju je imala kao devojčica, kada je išla na hemoterapiju. U to vreme, naučila je da spoljašnjost nije ono što definiše osobu i sada želi da tu poruku podeli sa svim onim devojčicama koje misle da su im duge kose potrebne da bi bile ženstvene.

Ispod objavljene fotografije, Kler je objasnila da joj je sa četiri godine dijagnostikovan rak bubrega koji je čest kod mlade dece. Tada je mnogo vremena provela u bolnici i podvrgavala se tretmanima koji su bili rizični po njeno zdravlje.

- Svi smo uglavnom bili ćelavi, u zavojima... Nekima su falili delovi, očigledni, kao na primer oči ili noge, a nekima skriveni, pluća ili bubrezi. Hemoterapija nam je uništila mišiće u nogama i jedva smo uspevali da stanemo na zemlju. Ipak, u svemu tome bili smo zajedno i ničiji izgled nije bio neobičan. Nikoga nisu ismevali niti zadirkivali, svi smo bili jednaki – priseća se Kler.Tretman je bio uspešan i Kler se uskoro vratila u školu, ali tu je izgledala drugačije od sve druge dece. Hemoterapija je uzela svoj danak, pa se u školi pojavila gotovo ćelava zbog čega su je mnogi zadirkivali i govorili joj da je dečak.

Nedavno, čula je priču koja ju je zapravo i motivisala na ovakav poduhvat. Naime, jedna devojčica rekla je da ne može da bude princeza jer nema dugu kosu. Kler je poželela da ovoj devojčici dokaže da duga kosa nije ono što čini jednu princezu.

- Spoljašnjost nije ono što nas čini lepim. Svaki ožiljak priča jednu priču, svaka ćelava glava, svaki protetički ud i svaki odraz u ogledalu koji više ne prepoznajete. Pogledajte dublje, dalje od te kože, kose, noktiju, usana. Vi ste ono što je duboko u vama. Odatle možete da isijavate najlepšom svetlošću. To je mesto gde istinska lepota živi – istakla je Kler.
Glumica je dodala da je jako zahvalna producentima serije što su joj dopustili da ošiša kosu i nada se da će njen gest pomoći drugima.

- Ako natera bar jednu osobu da razmisli dva puta pre nego što krene da osuđuje nekog, onda će na neki mali način, svet postati bolji. Samopouzdanju treba mnogo više vremena da naraste, nego kosi – dodala je koristeći hešteg #beautywithin (lepota iznutra).

Nema komentara:

Objavi komentar