subota, 21. studenoga 2015.

Noćna njega lica

Jeste znali da se stanice kože najbolje regeneriraju od jedan sat poslije ponoći do pet sati ujutro?
Da izbjegnete natečeni izgled trebate dovoljno sna kao i jednostavne rituale njege koji će vam s vremenom proći u naviku.
Jasno vam je koliko je san koristan za zdravlje, kao i za ljepotu. Kada smo odmorni stanice kože se brže regeneriraju, a starenje usporava.
Noćna njega lica
Vremensko razdoblje od jedan do pet ujutro je bitno jer koža tada odbacuje oštećena vlakna kolagena i elastina te se aktiviraju fibroblasti. Stanice zaslužne za proizvodnju vlakana i tvari koje pomažu da se voda zadrži dublje u staničnim tkivima.S godinama raste važnost korištenja noćnih krema budući da tijelo u 30-ima i 40-ima ne funkcionira jednako. Tako one imaju ulogu u dodatnoj potpori u regeneraciji i obnavljaju oštećenja na koži.
Prvo i osnovno pravilo, ako želite zadržati zdravlje i ljepotu svoje kože, je temeljito čišćenje lica. Time ne skidamo samo šminku, već i razne nečistoće kao i višak masnoće na koži koja se nakupi tijekom dana. Koristite preparate koji odgovaraju vašem tipu kože; mješovitu kožu očistite blagim mlijekom za čišćenje te ga operite mlakom vodom. Suha koža zahtijeva više strpljenja jer neprestano gubi vlažnost te su joj potrebna malo kompaktnija mlijeka, a za masnu koži idealni su gelovi i losioni koji će koži vratiti ravnotežu.
Kako spriječiti podbuhlost očiju?
Ukoliko imate problem s podbuhlosti, koristite noćne kreme za područje oko očiju. Noćne kreme s ekstraktom algi vraćaju izgubljenu vlažnost te ujedno i djeluju protiv bora. Ekstrakt bršljana idealan je za učvršćivanje, dok ekstrakt breze pomaže u zaštitnoj barijeri kože.
Izbjegavajte spavanje na trbuhu jer tada gravitacija ne radi u vašu korist, a nije dobro ni previše soli konzumirati navečer.Problemi s prištićima
Nastaju zbog pretjeranog rada lojnih žlijezda koje stvaraju više sebuma, tada se pore začepljuju, povećavaju te proširuju. Proširene pore postaju sve vidljivije, što nam stvara i određenu nelagodu, a na samoj površini kože dolazi do njihova začepljenja što rezultira upalom, bubuljicama i masnom kožom.
Što učiniti?
Preporučljivo je koristiti noćne kreme koje ograničavaju prekomjerno djelovanje pora, ne „zakidajući” kožu za potrebnu hidrataciju.

Nema komentara:

Objavi komentar