četvrtak, 19. studenoga 2015.

Evo kako da izbijelite zube na prirodan način?

Svi se sigurno pitamo, kako izbjeliti zube kada je tek tako lahko ih ‘zaprljati’ ružnom smeđkastom bojom.
Lijepi, bijeli i prije svega zdravi zubi koji nam omogućavaju prekrasan i blistav osmjeh te pružaju dodatnu razinu samopouzdanja nešto je što gotovo svi mi priželjkujemo. No to i nije toliko teško postići ako zube svakodnevno pravilno i redovito njegujemo. Dakle ono osnovno što svi već znamo je to da zube treba redovno prati, i to barem tri puta dnevno u trajanju od po 3 minute po pranju. Pritom je potrebno koristiti meku četkicu i pastu koja u sebi sadržava fluor. Zubi se pravilno peru na način da se započne sa zadnjim zubima, jer se na njima zadržava najviše hrane, a zatim se prelazi na prednje. Pritom treba imati na umu da dobro iščetkate prednji dio zuba, zadnji dio i desni.
Neke od prirodnih izbjeljivača koji se mogu pronaći u svakoj kuhinji su soda bikarbona, limun, jagode i jabukov ocat. Kombinacijom sode i vodikovog peroksida možete napraviti prirodnu pastu koja će ukloniti sve mrlje iz vaše usne šupljine i to u roku od svega mjesec dana. Samu sodu bikarbonu možete koristiti jednom tjedno, 5 minuta prije nego što operete zube. Kako tjedni budu prolazili primijetit ćete kako vaši zubi bivaju sve bjelji.
Što se tiče izbjeljivanja zuba, za sve one koji prežu od kemijskih tretmana koji se mogu napraviti kod stomatologu, postoji nekoliko prirodnih načina za izbjeljivanje zuba koji vam mogu pomoći da vaš osmjeh ponovo zablista.
Znanstveno je dokazano i kako su jagode odličan prirodni izbjeljivač zuba. Jednostavnim utrljavanjem polovine jagode po površini zuba postići ćete fantastične rezultate na sasvim prirodan način.
Za prirodno izbjeljivanje zuba se također može koristiti i unutrašnjost kore naranče (onaj bijeli dio) koji će vam pomoći da vratite prirodnu boju vaših zuba.
Što se tiče jabukovog octa, potrebno je s njim svaku večer ispirati usta. Možda ukus i nije najugodniji, ali je jabukov ocat jako koristan pri uništavanju bakterija u usnoj šupljini.
Također možete napraviti prirodnu pastu za izbjeljivanje zuba i to od obične paste za zube i sode bikarbone, tako da na traku načinjenu od aluminijske folije nanesete mješavinu paste i sode bikarbone, ostavite traku na zubima dva puta tjedno po jedan sat da djeluje. Nakon toga, potrebno je isprati zube i uskoro ćete primijetiti kako vaši zubi postepeno bivaju sve bjelji.
Jedna slatka jabuka na dan također djeluje kao četkica za zube. Proces žvakanja jabuke uklanja višak hrane i bakterije koji se zadržavaju između zuba, dok usput uklanja i površinske mrlje. Jabuka sadrži i jabučne kiseline, koje se kemijski koriste u proizvodima za izbjeljivanje zuba, a koji pomaže u razgradnji mrlja na zubima.

Nema komentara:

Objavi komentar