petak, 20. studenoga 2015.

Detoksikacijski plan za zimu...

Primijetili ste određene probleme s kožom, neugodan zadah, umor, probleme s probavom i slično?
Tijelo vam daje znak da je preopterećeno toksinima i vrijeme je da mu vratite prirodnu ravnotežu. Detoksikacija, tj. čišćenje organizma od raznih toksina pomoći će vam da vratite izgubljenu energiju, koncentraciju kao i pozitivan stav prema životu općenito.
Kada tijelo opterećujemo s većim unosom šećera, masnoća, aditiva iz hrane kao i drugih štetnih tvari, ono jednako tako troši previše energije da bi se od njih očistilo.
Posljedica je manjak energije za druge metaboličke procese, pa i za sami obrambeni mehanizam koji nas štiti od virusa i bakterija.
Hrana ne smije biti naš neprijatelj, naprotiv, ona je lijek, naš saveznik za kvalitetan i zdrav život kao i za samu ljepotu.

Detoksikacijski plan

Namirnice, tj. saveznici za uspješnu detoksikaciju organizma:

Jabuka-Zahvaljujući vlaknima služe kao „čistač” debelog crijeva. Pektini iz jabuke pomoći će eliminirati toksine iz probave.
Brusnice-Idealne su ukoliko imate probleme s kroničnom upalom mjehura. One uništavaju bakterije iz urinarnog trakta te sadrže enzime probave koji čiste limfni sustav.

Artičoke
Artičoke su odličan izvor antioksidansa i pomažu jetri u radu tako što smanjuju razinu masnoća štiteći je od oštećenja i toksina. Učinkovito smanjuje loš kolesterol i podiže razinu dobrog LDL kolesterola. Također, djeluje blago laksativno, što je poželjno kod probavljanja težih obroka te u izbacivanju otrova iz organizma.
Maslinovo ulje
Hladno prešana ulja poput maslinovog, posebice ono dokazanog organskog podrijetla, odličan je čistač. Pomažu tijelu u uklanjanju štetnih toksina iz jetre.

smoothie
Zeleno lisnato povrće
Izvor klorofila jest, naravno, zeleno povrće koje je najbolje konzumirati svježe, u obliku zelenih sokova , ali s provjerenim podrijetlom.
Zahvaljujući visokom udjelu kisika u zelenim biljkama, daleko su najbolje u alkalizaciji našeg tijela.
Što više klorofila konzumiramo, naša će crijevna flora biti bolja, a rezultat je zdrav i vitalan organizam.
Limun-Vitamin C pomaže u oslobađanju od toksina, priuštite si svakodnevno čašu limunade, jasno, bez dodatka šećera.
Sirutka
Ima ključnu ulogu i u regeneraciji jetre, što je iznimno bitno jer je riječ o našem filter organu koji prerađuje hranu i potpomaže detoksikaciju organizma.
                                                                         

Nema komentara:

Objavi komentar